Najčešća pitanja i odgovori.

Na osnovu navedenih simptoma razlog bi mogao biti potrošenost prednjih disk pločica. Ne preporuča se daljnja duža vožnja jer to utječe na smanjenje sigurnosti Vašeg vozila i putnika kao i daljnje eventualno oštećenje i povećano trošenje disk ploče. Svakako bi trebalo detaljnijim pregledom potvrditi navedenu dijagnozu  pa Vas molimo da se javite u naš servis.

Može se posumnjati na istrošene nosače amortizera, ali za nešto konkretniji odgovor trebalo bi izvršiti detaljan pregled ovjesa u našem servisu.

Na Vašem vozilu bilo bi poželjno podesiti ovjes odnosno centrirati trap. Prije navedenog, preporuča se detaljna kontrola ovjesa da se utvrdi da nema određene zračnosti i nedostataka te se nakon toga može pristupiti centriranju. Našim članovima dajemo popust od 10% prilikom podešavanja ovjesa. Javite nam se da dogovorimo rezervaciju termina.

Ukoliko ne primjećujete nikakve smetnje u radu motora možete odvoziti kratku relaciju do Vašeg doma ili našeg servisa. Ukoliko ste član HAK/AK Rijeka te primjetite bilo kakve smetnje prilikom rada motora, a niste sigurni što učiniti možemo poslati mehaničara da Vam na licu mjesta detektira kvar ili ćemo Vas sukladno članskim pravima prevesti u servis. Za početak ćemo spojiti dijagnostički uređaj na Vaše vozilo te utvrditi da li motor daje određenu grešku. Na osnovu toga potrebno je dalje poduzeti određene korake za popravak.

Naravno. Možemo Vam pomoći detaljnim pregledom vozila koje planirate kupiti te Vam ukazati na moguće nedostatke ili uočene probleme na vozilu. Svakako je preporuka biti naš član, jer je u tom slučaju pregled besplatan dok se ostalima usluga naplaćuje sukladno važećem cjeniku.

Velika je mogućnost da uskoro možete očekivati povremeno proklizavanje ili potpuno otkazivanje kvačila. Čim ste primjetili da kvačilo hvata u gornjoj polovici hoda pedale savjet je da čim prije napravite izmjenu seta kvačila dok vas ne ostavi negdje na cesti.

Na Vašem vozilu je potrebno putem regloskopa podesiti visinu svjetla te bi se tako trebao riješiti navedeni problem. Iz iskustva napominjemo da ljudi samostalno znaju promijeniti žaruljicu na svom vozilu što u konačnici ne znači da je postupak ispravno izveden iako žaruljica radi. Zna se dogoditi da je žaruljica krivo pozicionirana te se svjetlosni snop reflektira gdje ne bi trebalo. Kontaktirajte naš servis te će Vam naši mehaničari pomoći da se problem što prije riješi.

Saznajte više o našem autoservisu

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".