Sigurno u prometu

Sigurno u prometu

Hrvatski autoklub zajedno s temeljnim autoklubovima,  Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje tradicionalno organizira ovu prometno edukativnu akciju.

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila, te uređaja i opreme bicikla i upravljanja biciklom na vježbalištu. Sastoji se od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju). Cilj je da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje učenika u dobi od 10 do 12 godina određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja „Sigurno u prometu“ koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima natjecanja FIA klubova.

Natjecanja se provode na više razina. Najprije se održavaju školska natjecanja učenika za izbor ekipe lokalnog autokluba. Pobjednička ekipa od dvije djevojčice i dva dječaka upućuje se na natjecanje na županijskoj razini za ekipu temeljnog autokluba. Županijska natjecanja organiziraju temeljni autoklubovi. Testove za županijska natjecanja priprema Hrvatski autoklub. Ekipe temeljnih autoklubova (dvije djevojčice i dva dječaka) natječu se na državnom natjecanju koje organizira Hrvatski autoklub. Svake se godine u ovoj prometno edukativnoj akciji obuhvati više tisuća osnovnoškolske djece.

Autoklub Rijeka organizira natjecanje Sigurno u prometu od 1994.g. na gradskom i županijskom nivou te mu posvećuje veliku pažnju svjestan da preko ovog natjecanja može utjecati na populariziranje učenja prometnog odgoja u školama. U tom nastojanju ima veliku podršku i suradnju nastavnika koji u školama vode prometne sekcije.

Najveći uspjeh na državnom natjecanju naši učenici postigli su 2012. u Slavonskom Brodu kada su pobijedili u pojedinačnoj konkurenciji dječaka, u pojedinačnoj konkurenciji djevojčica te ekipnoj konkurenciji.

2011. g. u Francuskoj i 2012. u Poljskoj u ekipi hrvatske reprezentacije sudjelovali su učenici ekipe Autokluba Rijeka i PGŽ te predstavljali našu državu na europskom prvenstvu.

Posljednje objave

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte voditelja odjela prometne preventive za eventualne upite.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".