Sigurno u prometu

Sigurno u prometu

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila, te uređaja i opreme bicikla i upravljanja biciklom na vježbalištu.

Autoklub Rijeka organizaciji natjecanja „Sigurno u prometu“ posvećuje veliku pažnju svjestan da preko ovog natjecanja može utjecati na populariziranje učenja prometnog odgoja u školama. U tom nastojanju ima veliku podršku i suradnju nastavnika koji u školama vode prometne sekcije. Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila, te uređaja i opreme bicikla i upravljanja biciklom na vježbalištu. Natjecanje se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Nakon polaganja ispita o prometnim pravilima učenici pristupaju vožnji na poligonu koja je potrebno proći s čim manje grešaka. Zbrojem bodova s teorijskog i praktičnog dijela dobiju se pobjednici.

Cilj i svrha održavanja natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla. Autoklub Rijeka organizira natjecanje Sigurno u prometu od 1994.g. na gradskom i županijskom nivou.

Najveći uspjeh na državnom natjecanju naši učenici postigli su 2012. u Slavonskom Brodu kada su postigli povijesni uspjeh. Naime do sada u povijesti natjecanja nikada nikom nije uspjelo na državnom natjecanju pobijediti u pojedinačnoj konkurenciji dječaka, u pojedinačnoj konkurenciji djevojčica te ekipnoj konkurenciji.

2011. g. u Francuskoj i 2012. u Poljskoj u ekipi Hrvatske reprezentacije sudjelovali su učenici ekipe Autokluba Rijeka i PGŽ te predstavljali našu državu na europskom prvenstvu.

Posljednje objave

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte voditelja odjela prometne preventive za eventualne upite.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".