Klikni

Klik

Preventivno-edukativni program „KLIK“- sigurnosni pojas- navika odgovornog ponašanja u prometu.

Preventivno-edukativni program „KLIK“- sigurnosni pojas- navika odgovornog ponašanja u prometu“ je namijenjen adolescentima, mladima od 15. do 20. godine života.
Poznato je da  su adolescenti u potrazi za svojim identitetom i samostalnošću, često skloni neslaganju s odraslima i usvojenim  pravilima ponašanja pod izgovorom da im se ograničava sloboda. Ta se životna faza odlikuje konsolidiranjem mentalnog života, kristalizacijom stavova i mišljenja, te posebno racionalnim mentalnim sazrijevanjem. Upravo je opisani profil ličnosti jedan od ključnih razloga rizičnog ponašanja u prometu, a što potvrđuje i statistika stradavanja. Ciljevi odgoja i obrazovanja na području prometne kulture, kao temelja prometne preventive, utvrđuju da učenici trebaju steći znanja i razumijevanje sigurnosnih i zaštitnih mjera i radnji u različitim situacijama te razviti vještine sigurnog ponašanja. Vezanje sigurnosnog pojasa u vozilu je zakonska obveza vozača i putnika, ali se može interpretirati i kao dio osobne kulture. Ne vezanje sigurnosnog pojasa je čin nekulturnog i neodgovornog ponašanja.

Kroz jedan nastavni sat interaktivnog predavanja učenicima se obrazlažu teoretske aspekti i dokazi o neophodnost korištenja sigurnosnog pojasa u vožnji. Nakon teoretskog dijela instruktori na simulatorima prevrtanja  i sudara učenicima prezentiraju posljedice prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima- sudar s nepomičnom preprekom i prevrtanje vozila.

Posljednje objave

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte voditelja odjela prometne preventive za eventualne upite.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".