Maškarani autorally Pariz-Bakar

Maškarani autorally Pariz-Bakar

Autoklub Rijeka tradicionalno, već 25 godina, priprema najluđi, najotkačeniji i najpopularniji reli na svijetu, autorally Pariz-Bakar. Reli je uz maškarani maraton Radio Rijeke najstarija kontinuirana prateća manifestacija Riječkog karnevala. Iz ljubavi prema automobilima i maškarama, te oslanjajući se na tradiciju, sportaši Autokluba Rijeka pokrenuli su autorally Pariz-Bakar, koji je prerastao u brend i sastavni dio Riječkog karnevala, važan kotačić, bez kojeg najveći hrvatski karneval ne bi bio to što je.

Maškarani Autorally
Maškarani Autorally

Autorally Pariz-Bakar svoju startnu zastavicu podigao je 25. veljače 1990. godine, kao parodija na poznati Pariz-Dakar, na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović. Maškarani rally Pariz – Bakar starta na Krimeji i vozi se preko Korza do Kostrene i Bakra prema posebnom pravilniku, oslanjajući se na sportska pravila HAKS-a. Sastoji se od vožnje po zadanom itinereru i posebnih ispita spretnosti. Dužina rallya je 37,8 km, vrijeme vožnje je 120 minuta, sa prosjekom brzine 20,63 km/h. Posebnost relija je što svi sudionici, kao i njihova vozila moraju biti maškarani. Prateća manifestacija relija je Oktanski bal na kojem se okupljaju prijatelji Autokluba i maškaranog ludila.

Posljednje objave

Niste pronašli što ste tražili?

Za eventualna pitanja kontaktirajte stručnog suradnika za autosport

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".