Autoklub Rijeka provodi tehničke preglede traktora i traktorskih prikolica na različitim lokacijama u Primorsko-goranskoj županiji.

Molimo Vas da traktore pripremite za tehnički pregled prema odredbama važećeg Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama kako bi izbjegli nepotrebne probleme prilikom produženja registracije vaših traktora.

Posebno ističemo da:

  • Svi uređaji i oprema moraju postojati na vozilu i biti ispravni, traktor ne smije biti oštećen ili korodiran.
  • Traktori koji su proizvedeni i prvi put registrirani poslije 1983. godine moraju imati kabinu ili original zaštitni luk.
  • Traktori čija je brzina 30 km/h ili manja moraju imati postavljen znak za spora vozila.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj: 051 623 278 od ponedjeljka do petka od 07:00 do 20:00 sati.

Prema čl. 238. st 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cesti ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu, a vozila registrirana u Republici Hrvatskoj ako imaju i važeću knjižicu vozila. Sukladno čl. 238. st 8. Zakona propisano je da će se novčanom kaznom od 700 kuna kazniti za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je istekla valjanost prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je istekla valjanost prometne dozvole do 15 dana.

Također, u cilju povećanja sigurnosti u prometu, podsjećamo vozače i vlasnike traktora na sljedeće:

  • da prije upotrebe provjere tehničku ispravnost traktora i njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije) te da ih registriraju,
  • kada upravljaju traktorom moraju imati položeni vozački ispit ”F” kategorije (traktori),
  • prije uključivanja vozila u promet dužni su očistiti blato s kotača, kako isto ne bi nanijeli na kolnički zastor.

Ostale vozače sudionike u prometu upozoravamo da povećaju oprez, imajući u vidu brzinu kretanja traktora.

Kontakt

Kontaktirajte stručno osoblje Autokluba Rijeka i saznajte sve što Vas zanima o tehničkom pregledu i registraciji vozila.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".