1. susret povijesnih vozila „Ferdinand Budicki“U Otočccu je održan „Prvi susret povijesnih vozila Ferdinand Budicki“.

U organizaciji Muzeja automobila Ferdinand Budicki i grada Otočca,a povodom obilježavanja 115 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj a time i Hrvatskog autokluba od 6. do 8. kolovoza 2021. održan je „Prvi susret povijesnih vozila Ferdinand Budicki“ na sportskom aerodromu Krila Gacke u Otočcu, u dolini rijeke Gacke.

Učešće u obilježavanju 115 godina HAK-a su imali i članovi Autokluba Rijeka –  Marija Jambrović i Josip Mušanović s prijateljima Jasnom i Željkom Glad s oldtimer kamperom Ford Transit iz 1975. godine.

Trodnevni program je prošao u druženju s oldtimerašima, razgledavanju mnogobrojnih vozila svih marki i godišta, razmjeni iskustava, obilascima obližnjih zanimljivosti, vrila, medvjedića… U sklopu programa bila je i izložba povjesnih vozila na centralnom gradskom trgu. Skupilo se tu gotovo 150 različitih vozila, “Fiće”, “Bube”, “Spačeki”… Zvijezda skupa bio je najstariji hrvatski automobil Oakland True Blue Six, s cabrio krovom i četvora vrata proizveden 1925. godine u SAD-u. Bio je to automobil otočkog apotekara i avijatičara Franje Časteka koji ga je vozio ga je sve do 1941.godine kad ga je sakrio u štagalj, uz kuću u kojoj je živio. Uz to, izložene su i fotografije većih formata  na temu povijest automobilizma u Hrvatskoj u periodu od 1898. – 1945. čiji je autor Valentino Valjak.  Zadnji dan je kolona išla do Sinca i Gospića te u posjet Teslinom muzeju u obližnjem Smiljanu, a druženje je završilo zajedničkim ručkom u Gospiću.

Autorica fotografija: Marija Jambrović

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".