15. Nagrada grada Skradina

Startom međunarodne brdske utrke „15. Nagrada grada Skradina 2021.“  ovog je vikenda nastavljena automobilistička sezona na brdskim stazama Prvenstva Hrvatske. Nakon Sljemena, najbolji hrvatski brdaši okupili su se u Skradinu, malom dalmatinskom gradiću, na drugoj stanici sezone u organizaciji AK „Mihovil“ Šibenik.

Koliko su vozači iščekivali ovu utrku najbolje govori podatak da su na adresu organizatora pristigle rekordne 184 prijave automobilista iz čak deset europskih zemalja. Uz bodovanje za Prvenstvo Hrvatske, utrka se boduje i za Prvenstvo Slovenije te Šampionat Bosne i Hercegovine.

Tijekom vikenda (subota treninzi, nedjelja utrke) vremenska prognoza bila je izuzetno dobra, a samim time i uvjeti na samoj stazi dugoj 3.387 metara, što je i rezultiralo obaranjem starih rekorda kako u klasama tako i generalnom poretku Kategorije I.

Nova pobjeda Igora Vičevića

U ovogodišnjem prvenstvu u disciplini brdskih auto utrka boje Autokluba Rijeka brani Igor Vičević. I ove godine Igor nastupa u konkurenciji brdskog prvenstva povijesnih vozila (BPHPA) s vozilom VW Scirocco GTI u klasi P3- do 2000 ccm. Odličan rezultat vikenda 1. mjesto BPHPA s vremenima 1:57.731 odnosno 1:58.373. Ujedno, Vičević je u Skradinu i ukupno najbrži vozač u međunarodnoj konkurenciji povijesnih vozila.

Nakon dvije odvožene utrke, Vičević vodi u ukupnom poretku brdskog prvenstva povijesnih automobila, te je također vodeći u konkurenciji klase P3 (automobili do 2000 ccm).

Novi apsolutni rekord staze i kategorije II, postavljen prošle godine nije oboren. I dalje ga drži Talijan, aktualni europski prvak Simone Faggioli, s vremenom 1:22,257. U kategoriji I turističkih automobila novi rekord postavio je hrvatski vozač Domagoj Pereković vozeći Mitsubishi Lancer EVO IX s vremenom 1:37.201, vozeći prosječnom brzinom od gotovo 122 km/h.

Iduća stanica Prvenstva Hrvatske brdskih autoutrka na rasporedu je u srpnju na stazi Malačka nadomak Splita.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".