23. INA Rally Poreč 2022.

Prijašnjih godina rally prvenstvo Hrvatske tradicionalno je završavalo u mjesecu studenom na Rally Poreč. Međutim, ovogodišnje izdanje jednog od najstarijih rally natjecanja u nas organizator AK Poreč motorsport prebacio je u termin novi termin početak listopada dok će se završnica sezone pod istom organizatorskom palicom održati u studenom na novoj lokaciji Grobnik.

Porečki Rally sve je samo ne lagan, jedan od najtežih u domaćem prvenstvu zbog specifičnih istarskih cesta u kombinaciji s više vrsta istarskog asfalta. Kad se k tome pridoda nestabilna vremenska prognoza i istarska crvenica s pravom ga se smatra jednim od izazovnijih natjecanja.

Kako smo i u najavi pisali ovog natjecanja čekao nas je rasplet sezone u ukupnom poretku i klasi 2, gdje je naš vozač Alfred Kramer u obje konkurencije pred porečki rally držao obje vodeće pozicije, u ukupno poretku ispred Juraja Šebalja a u klasi 2 ispred Viliama Prodana.

Na porečkom rallyiju Alfred Kramer i njegova suvozačica Jeannette Andreson Kvick nisu imali svoj dan. Do polovice natjecanja držali su korak s konkurencijom no kako je rally išao svom kraju, tako je kod njih počeo padati tempo, a time je i zaostatak za konkurencijom bivao sve veći.
To je u konačnici značilo 4. mjesto u klasi 2. i 8. mjesto ukupnom poretku prvenstva Hrvatske. Samim time, bodovna tablica nakon ovog natjecanja znatno se zakomplicirala, a rješavat će se na Grobniku, na zadnjoj utrci sezone „1. Čavle Rally Challenge“ koja se vozi od 11. do 13. studenog .
Kramer i Kvick u i sami rekla kako to nije rezultat koji su željeli i za koji su se borili, ali vratit će se jači u posljednjem rallyiju u studenom.

Naša druga posada Tomas Hrvatin / Đani Simčić, nakon težeg izlijetanja na rallyiju Kumrovec prije dvadesetak dana, vratila se na pobjedničke staze. Popravak njihovog Renault Clia završen je u zadnji tren, tek dan pred natjecanje. Uzrokovalo je to probleme tijekom samog rallyija jer su se još uvijek osjetile posljedice udesa u Kumrovcu. Međutim, Tomas i Đani su standardno odličnom vožnjom savladali tehničke probleme i uzeli novu pobjedu u Poreču, petu ove godine.
Time su i matematički osigurali novi naslov u klasi 3 nacionalnog prvenstva. Još samo ostaje da na posljednjoj utrci uhvate čim višu stepenicu ukupnog poretka.

Što se ekipnog poretka ekipa klubova tiče trenutni poredak:
AK Opatija Motorsport 150 bodova
AK Rijeka 126 bodova
AKK Sveta nedjelja 124 boda
AK Delta sport 113
AK Zagorje 100

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".