Dolaskom prvih dana rujna, nakon kratke ljetne pauze, ponovno kreću oktanska uzbuđenja. Upravo je prvo takvo u nizu bilo ovog vikenda u susjednoj nam Ilirskoj Bistrici gdje se održavala „28. GHD Petrol Q Ilirska Bistrica 2022.“, međunarodna automobilistička utrka na brdskim stazama koja se boduje za Prvenstvo Europe na brdskim stazama, ali i za Prvenstvo Hrvatske. Ukupno je bilo prijavljeno 199 vozača od čega 42 otpada na hrvatsko prvenstvo, a jedan od natjecatelja je i vozač Autokluba Rijeka, Dorijan Kljun u Opel Kadettu GSI 16V u konkurenciji Brdskog prvenstva povijesnih vozila (BPPV).
Upravo je naš Dorijan Kljun u Ilirsku Bistricu stigao kao vodeći u ukupnom poretku PH povijesnih automobila.
Ova utrka vozila se na zahtjevnoj i dobro poznatoj stazi dugoj 5.010 metara, na dionici od Ilirske Bistrice do Šembija, prosječnog uspona 4,2 posto i 14 zavoja.
Subotnji treninzi prošli su po suhom vremenuno prognoza za nedjelju predviđala je nestabilno vrijeme, posebno za poslijepodne. U prvoj bodovnoj vožnji Kljun je odvozio s vremenom 3:04.140 što je bilo dovoljno za prvo mjesto s prednošću nešto manje od sekunde (0,887) ispred drugoplasiranog Dina Ćućića koji je vozio Suzuki Swift.
U popodnevnoj drugoj bodovnoj utrci, koju je režirala kiša, bolje se snašao Čučić. S vremenom 3:18.799 bio je 3.8 sekunde brži od Kljuna što mu je na kraju donijelo 2. mjesto Hrvatskog državnog prvenstva povijesnih vozila. Ovom utrkom Kljun je učvrstio vodstvo u domaćem prvenstvu do čijeg su ovogodišnjeg zaključenja preostale još dvije utrke, 41.Ina Buzetski dani 2022. (16.-18. rujna) i 22. Nagrada Dubrovnika 2022. (8.-9. listopada).

Saznajte više

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".