29. rally Opatija 2022.Alfred Kramer i Jannette Kvick drugi, Tomas Hrvatin i Đani Simčić treći.

Nakon odvoženih 370 km itinerera po Ćićariji od čega 102 km brzinskih ispita, ceremonijalnim ciljem na Opatijskom mulu završeno je 29. izdanje Rally Opatija. Rally koji se nakon dvogodišnje stanke uzrokovano pandemijom vratilo u kalendar natjecanja i bodovanja za Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske u rally-u, Mitropa Cup, Mitropa Rally Historic Cup.
Sam program započeo je još u petak popisivanjem brzinskih ispita, a nastavljeno u subotu administrativnim dijelom; verifikacijom dokumenata i tehničkim pregledom vozila nakon čega je uslijedio ceremonijalni start na opatijskom mulu.
U nedjelju je uslijedio natjecateljski dio, odnosno 8 brzinskih ispita, Račja Vas, Mune, Dane i Ročko Polje a na kojima je nastupilo 66 posada iz 11 zemalja.
Ulogu favorita pobjedom na 29. Rally Opatija opravdali su austrijsko-slovenska posada Simon Wagner- Pia Šumer, u prestižnoj Škoda Fabia Rally2 Evo ujedno pobijedivši na svih osam voženih brzinskih ispita s 2.45,3 minuta prednosti ispred drugoplasirane mađarske posade Petera Osvatha i Tamasa Pappa u Škoda Fabia R5, i trećeplasirane njemačke posade Stefan Gottig i Natalie Solbach-Schmidt u još jednoj Škoda Fabia R5.
Što se domaćeg prvenstva tiče pobjeda je pripala posadi Prodan-Raštegorac u Renault Clio Rally4 iz domicilnog AK Opatija motorsport ispred Alfred Kramer/ Jannette Kvick iz Autokluba Rijeka vozeći Peugeot 208 Rally4 i trećeplasirani Tomas Hrvatin / Đani Simčić također Autoklub Rijeka vozeći Renault Clio RS. Osim trećeg mjesta „generalke“ Tomas i Đani odnijeli su i pobjedu u klasi 3.
Natjecanje je obilježilo i nalijetanje naše posade Alfred Kramer/ Jannette Kvick na košutu, na BI 2 Mune na izrazitom brzom dijelu staze te je sraz bio neminovan. Uz veliko oštećenje vozila Alfred i Jennette su ipak uspjeli završiti natjecanje i donijeti važne bodove pred nastavak prvenstva.

Nalijetanje posade Alfred Kramer/ Jannette Kvick na košutu

 

 

Nažalost naša treća posada Stefan Kramer-Johann Drapela uslijed problema s natjecateljskim automobilom Mitsubishi Lancer Evo morala je polovinom rally-a odustati.

Sljedeće rally natjecanje u kalendaru HAKS-a za Prvenstvo Republike Hrvatske na rasporedu je u susjednoj nam Sloveniji na „37. AMTK Rally Velenje 2022.“ od 26.-28.svibnja 2022.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".