37. AMTK Rally Velenje 2022.Hrvatska pobjeda posadi Autokluba Rijeka Kramer/Kvick

Treće natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u rallyju voženo je proteklog vikenda u susjednoj nam Sloveniji, u sklopu 37. AMTK Rally Velenje.

Rally je to koji je pred posade stavio gotovo 300 kilometara dug itinerer, 12 brzinskih ispita ukupne dužine 109,35 km voženih u okolici Velenja.
Nastup je prijavilo stotinu posada iz osam zemalja, od toga 17 hrvatskih vozača iz 13 klubova među kojima i posade Autokluba Rijeka: Tomas Hrvatin / Đani Simčić u Renault Cliu RS klase 3, austrijsko-danska posada Alfred Kramer / Jeannette Kvick u Peugeotu 208 Rally4 klase 2 i Stefan Kramer / Johan Drapela u Mitsubishi Lacer Evo XI klase 5.
Nakon dva dosad održana rallyja (Karlovac i Opatija) na vrhu tablice prvenstva Hrvatske bodovno su izjednačeni vozač AK Rijeka Alfred Kramer Jr. i Viliam Prodan iz AK Opatija Motorsport. Također, ti su klubovi izjednačeni i u bodovima na vrhu ljestvice najboljih ekipa državnog prvenstva.

Alfred Kramer prvi u klasi 2,  Tomas Hrvatin osvojio klasu 3

Sve tri naše posade od početka rallyja, postavivši odličan tempo, povele su unutar svojih klasa, a Alfred Kramer poveo je i u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske. Nažalost, na 4. brzinskom ispitu Stefan Kramer morao je odustati zbog tehničkog kvara na svom vozilu što nam otežava borbu u konkurenciji ekipa klubova.
Tijekom cijelog rallyja i Tomas i Alfred odličnim su vožnjama učvrstili vodeće pozicije te na kraju pobijedili i donijeli vrlo važne bodove i samim time učvrstili svoje vodeće pozicije u ovogodišnjem domaćem prvenstvu, a AK Rijeka doveli do 3. mjesta u konkurenciji ekipa klubova.

Sljedeća stanica domaćeg državnog prvenstva na rasporedu je već od 26. do 29.06. kad počinje INA Delta Rally u okolici Zagreba.

Hrvatin & Simčić rally Velenje 2022

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".