38. INA Buzetski dani 2019.Autoklub Rijeka treći u ukupnom poretku klubova

Ovog vikenda vožena je pretposljednja utrka brdskog Prvenstva Hrvatske, posljednja utrka Prvenstva Europe na brdskim stazama, 38. izdanje Buzetskih dana jedne od najpoznatijih hrvatskih utrka.
Ukupno 235 prijava stiglo je iz 13 država, dok je najviše prijavljenih vozača bilo upravo iz Hrvatske, njih čak 97.
Utrka na kojoj je nastupiti svojevrsni prestiž tako da je i ekipa Autokluba Rijeka nastupila u nešto proširenom sastavu u odnosu na ostale ovogodišnje utrke. Uz ove godine nezaobilazne Dejana Kopajtića i Marina Petrića, put Buzeta zaputili su se i povratnik na brdske staze Igor Vičević s vozilom VW Sirocco u klasi povijesnih vozila te Ivan Pavlović u Renault Clio RS klase N3.
Vremenska prognoza ovog vikenda bila je gotovo idealna te je bilo za očekivati da će vožnje biti odlične, a samim time i rekordi ugroženi. Upravo je naš Dejan u prvoj bodovnoj vožnji treću godinu zaredom srušio svoj osobni rekord staze u klasi E15. Stazu dugu 5.001 metar od Mosta do Peničića, prošao u vremenu 2:47:161. Odlične vožnje i pobjedu u svojoj klasi N3 je ostvario Ivan Pavlović s vremenom 2:57:481, a vožnju možete vidjeti ovdje. U Prvenstvu povijesnih automobila Igor Vičević, po prvi put nastupivši u VW Scirocco zauzeo je visoko treće u klasi P3. Marin Petrić je nakon utrke izjavio da nije zadovoljan svojom vožnjom unatoč odličnim uvjetima na stazi, no ipak je u izrazito jakoj konkurenciji klase A7 u borbi s daleko jačim vozilima zauzeo izvrsno 4. mjesto.

Rezultati naših vozača:
Dejan Kopajtić (Zastava Yugo) – 1. mjesto klasa E15
Ivan Pavlović (Renault Clio RS) – 1. mjesto klasa N3
Igor Vičević (VW Scirocco) – 3. mjesto klasa P3 povijesnih vozila
Marin Petrić (Citroen Saxo) – 4. mjesto klasa A7

Odlični pojedinačni plasmani naših vozača doprinijeli su odličnom ekipnom rezultatu gdje je Autoklub Rijeka ostvario 3. mjesto u konkurenciji 27 klubova.

Beneš ukupni pobjednik

Ukupni pobjednik utrke je Čeh Miloš Beneš u prototipu „Osella FA30“ , koji je slavio i najboljim vremenom dana 2:10,777 minuta (prosjek 137,666 km/sat) ispred drugoplasiranog Slovenca Patrika Zajelšnika te trećeplasiranog Austrijanca Christopha LAMPERT.
Što se hrvatskog prvenstva tiče, u kategoriji 1 pobjedu je odnio Zagrepčanin Domagoj Pereković u Mitsubishi Lancerom Evo IX ispred Dejana Dimitrijevića (AKK Velika Gorica) Seat Leon R32T i Marija Jurišića u Audi A4 STW.

Sve rezultate pogledajte na stranicama HAKS-a.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".