39. Buzetski dani - AK Rijeka ekipno drugi!Izvrsne vožnje Dejana Kopajtića, Marina Petrića, Ivana Pavlovića i Igora Vičevića

Kultna brdska utrka „39. Buzetski dani“ je iza nas.  Uz novo normalno i epidemiološke mjere, ovaj vikend buku motora ipak nije popratio uobičajeni šušur. Bez gledatelja te bez bodovanja za Prvenstvo Europe u konačnici je za posljedicu imalo manji broj natjecatelja no što je uobičajeno za Buzet.
Uz 122 vozaDejan Kopajtićča koliko ih se našlo na službenoj listi prijava našla su se i četiri asa Autokluba Rijeka: Dejan Kopajtić, Marin Petrić, Ivan Pavlović i Igor Vičević koji se iz Buzeta vraćaju  punih ruku.

Kopajtić je već subotu na treninzima vozio na granici prošlogodišnjeg rekorda kojeg je upravo on postavio.  Novi rekord klase E15  visio je u  zraku i bilo je samo pitanjena  kojem vremenu će se štoperica zaustaviti jer već četvrtu godinu zaredom Kopajtić ruši osobni, ali i apsolutni rekord klase E1 do 1600 ccm. Ove godine postavio ga je po okončanju 2 bodovne vožnje kada je stazu dugu 5.001 m prešao za 2:46.275 min. U konačnici je premoćno odnio pobjedu klase E1 do 1600 ccm.

Ivan Pavlović nastupio je ove godine u Buzetu s Renault Cliom RS grupe N klase 3. Dobre vožnje najavio je odmah u subotu na treninzima. Marin PetrićU dvije nedjeljne bodovne vožnje otpustio je kočnice i odličnim vožnjama osvojio 1. mjesto klase i 1. mjesto u grupi N. Igor Vičević vozeći VW Golf Gti u konkurenciji povijesnih vozila osvojio je 1. mjesto. Marin Petrić ovog je vikenda imao tehničkih problema sa svojim Citroen Saxom klase A7, no uspio je završiti utrku na 5. mjestu i donijeti važne bodove na račun ekipnog plasmana.

Ekipnu pobjedu očekivano su ostvarili višestruki prvaci Autokluba Dubrovnik Racing, ispred AK Rijeka i AK Buzet Autosport.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".