9. INA Rally Kumrovec ’20
Pojačana ekipa AK Rijeka otvara novu sezonu automobilističkih natjecanja

Kako nas je naučila već pomalo ustaljena praksa u protekle četiri godine, automobilistička sezona prvenstva Hrvatske i ove se godina otvara rally natjecanjem u Kumrovcu. Naime ovog vikenda, 06-07. ožujka,  održava se „9. INA Rally Kumrovec”.

Organizator AK Delta sport iz Zagreba objavio je listu prijava na kojoj se nalazi 69 natjecatelja, a od toga 10 automobila prestižne klase R5, još nazivane i WRC2. Uz to, ove je godine  godine i rekordan broj zemalja odakle su se prijavile posade – po prvi put stižu automobilisti iz Češke, Slovačke, Poljske, Švicarske i Danske.

Program samog natjecanja je dvodnevni, te sve započinje u petak 06. ožujka kada se kao uvod u natjecanje voze dva brzinska ispita na parkiralištu Termi Tuhelj, SS1 s početkom u 16.45 odnosno SS2 s početkom u 19.00 sati.

Subota započinje ceremonijalnim startom u 09:15 sati nakon čega slijedi preostalih 6 brzinaca, po tri u Kumrovcu i tri Zagorskim Selima. S nestrpljenjem se očekuje start samog Rallyja a ujedno i nove sezone, samim time jer će zanimljivo biti vidjeti novi vozni park vozača za novu sezonu.

Pojačanja u redovima Autokluba Rijeka

Što se tiče nastupa naših vozača, ekipno Autoklub Rijeka ove godine pojačao je svoje redove mladim i kvalitetnim vozačima. Standardno prošle godine vrlo brzom Tomasu Hrvatin u Renault Clio RS pridružit će se braća Alfred i Stefan Kramer. Stefan nastupa u Mitsubishi EVO VI, dok Alfred uz poznatu dansku suvozačicu Jeannette Kvick vozi prestižnu Ford Fiestu R5 specifikacije, a s kojom će vjerujemo boriti se za sam vrh generalnog poretka. Uz njih tu je i  nastup našeg Ivan Pavlović ovog puta u uvozi suvozača.

Svi zainteresirani live rezultate mogu pratiti putem stranice http://www.akopatija.hr/wp/, a na službenim stranicama moguće je preuzeti program i karte.

Sezona Prvenstva Hrvatske ove godine sastojat će se od šest relija, od kojih će se dva voziti u susjednoj Sloveniji te četiri na području Hrvatske. Ako ne stignete do Kumrovca nastup naših posada moći ćete pratiti na domaćem terenu već prvog vikenda svibnja, kada je na rasporedu 29. Rally Opatija.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".