Autoklub Rijeka za djecu VojakaVijeće Mjesnog odbora Vojak u subotu, 16. listopada, obilježilo je Dan MO povodom kojeg je Autoklub Rijeka pripremio za djecu prometni poligon sigurne vožnje.

Vijeće mjesnog odbora Vojak obilježilo  je 16. listopada 2021. godine Dan mjesnog odbora povodom kojeg su organizirane različite aktivnosti, a u jednom dijelu sudjelovao je i Autoklub Rijeka.

Za tu priliku djeci smo održali kratko predavanje te napravili prometni poligon kako bi olakšali upoznavanje s prometnom kulturom našim najmanjim sugrađanima, ali isto tako i njihovim roditeljima. Također, roditelje smo upoznali sa zakonskom odredbom (čl.215. Zakon o sigurnosti prometa na cestama) kako njihova djeca ne smiju samostalno upravljati biciklom na cesti ako za to nisu osposobljena i za to im nije izdana važeća dozvola.

Obuka za stjecanje prava za samostalno upravljanje biciklom potpuno je besplatna i obavlja se  u matičnim školama učenika, dok je za provedbu ispita zadužen HAK odnosno Autoklub Rijeka na području Primorsko-goranske županije

Upravo ovakav poligon ima za cilj kako bi djeca dobila temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Osim toga, ovakve akcije razvijaju prometnu kulturu kod djece od najranije dobi, uče ih sigurnoj vožnji bicikla u prometu te omogućava djeci polaganje ispita kako bi mogli dobiti dozvolu za upravljanjem biciklom.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".