Čavle Rally Challenge1. Čavle Rally Challenge 2022. donosi konačnu odluku tko je prvi ove sezone

Završnica sezone Prvenstva Hrvatske u auto rally-u došla je do svojevrsnog finala. Ovog vikenda kao zadnja utrka sezone, od 11. do 13.studenog , vozi se jedno potpuno novo natjecanje „1. Čavle Rally Challenge“ u organizaciji Autoklub Poreč Motorsport, uz suorganizaciju AKOK Skok racing 1993 iz Gambetića, te partnera u organizaciji Automotodrom Grobnik i talijanskog suorganizatora,a pod pokroviteljstvom Općina Čavle i Turističke Zajednice Općine Čavle koji su novinarima u Domu kulture Čavle predstavili natjecanje:
– Prva ideja o svojevrsnom rally show, po ugledu na talijansku Monzu, rodila se prije godinu dana. Sada smo, uz pokrovitelje i partnere u projektu pred realizacijom prvog međunarodnog „Čavle rally Challenge 2022.“, trodnevne manifestacije što će objediniti završnicu ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske i Međunarodnog zonskog Prvenstva Hrvatske u rallyju, ali i na grobničkom automotodromu već tradicionalnu i čestu priredbu „Rally in Circuit Championship“ rekao je okupljenima predsjednik organizacijskog odbora Edi Milokanović.
Program započinje u petak 11.11. kada slijedi administrativni dio te ceremonijalni start rally-a u 18.00 sati na trgu u centru Čavli na kojem se, po najavama organizatora, očekuje više od 70 posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske.
– Zanimljiva je ova godina, u proljeće smo na našem području, uključujući Platak, imali WRC, a sad na zalasku sezone relijaši se ponovo vraćaju. Vjerujemo da ćemo u samom centru Čavala, na glavnom mjesnom parkiralištu iza Doma kulture imati zanimljiv sportsko-gastronomsko-zabavni program u petak poslijepodne, uoči samog natjecanja, kao i po završetku u subotu. Uz to domaćini smo i proglašenja sezone rally Prvenstva Hrvatske za 2021. u petak, čiji je nositelj Hrvatski auto i karting savez. Nastojat ćemo da ovo preraste u tradiciju – istakla je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle.
Subotnji program sastoji se od devet brzinskih ispita za sudionike Prvenstva Hrvatske, najprije na stazi Automotodroma Grobnik, a zatim dionicama na Platku i Gornjem Jelenju, od kojih se svaki vozi po tri puta.
Osim Prvenstva Hrvatske na Automotodromu Grobnik bit će smješteno i četrdesetak posada talijanskog „Rally in Circuit“ koje startaju nakon sudionika našeg državnog prvenstva.

Uzbudljiva završnica

Završnica sezone itekako je uzbudljiva jer će se na ovom natjecanju rješavati pitanje državnih prvaka u ukupnom poretku, ali i popularnoj klasi 2 između naše posade Autokluba Rijeka Alfred Kramer sa suvozačicom Jeanette Kvick u atraktivnom Peugeotu 208 Rally4 specifikacije i Buzećana Viliama Prodana koji brani boje AK Opatija motorsport u Renault CLIU RS također Rally4 specifikacije. Nakon 6 dosad održanih natjecanja razlika je zanemarivih 2 boda u korist Kramera te je jasno da će titulu uzetki onaj tko od ove dvojice bude ovaj vikend bolji.
U klasi 3, još jedna posada Autokluba Rijeka – Tomas Hrvatin / Đani Simčić u Renault Clio RS i prije ovog natjecanja osigurali su titulu osvajanja klase 3 te na ovo natjecanje sigurno dolaze rasterećeni rezultatskim imperativno. Bez obzira na to, vjerujemo da će i ovog puta biti brzi i atraktivni za gledatelje.
Svoju rally premijeru na domicilnom natjecanju imat će još jedan član Autokluba Rijeka, Dorijan Kljun uz suvozača Marka Otta Juričeva Martinčeva iz zagrebačkog AK Delta sport. Naime, Dorijan je dugogodišnji sudionik utrka na brdskim stazama u kategoriji povijesnih vozila. Na kraju sezone i nakon osvajanja titule prvaka na „brdu“ odlučio se okušati i u „kraljici automobilizma“- rallyju, a nastupit će u dobro poznatom automobilu Opel Kadett GSi 16v.

U sklopu talijanskog „Rally in Circuit“ nastupit će i naš Marin Petrić sa suvozačem Leom Crvićem iz AK Učka sport u Renault Clio RS. Marin je ove godine nastupao na utrkama Formula Driver te nastupom na Grobniku bit će jedna od 3 hrvatske posade u sklopu talijanskog prvenstva Rally in Circuit.
Svakako ne smijemo zaboraviti naglasiti da u realizaciji 1. Čavle rally Challenge sudjeluju i sportski suci Autokluba Rijeka.
Sve dane natjecanja live rezultati moći će se pratiti i na ovom linku  ili na službenim stranicama organizatora www.rally-cavle.com , a aktualnosti je moguće pratiti i na Facebook stranici https://www.facebook.com/CavleRallyChallenge.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".