Hakove prometne pustolovine za novi naraštaj prvašićaU utorak 21. i četvrtak 23. ožujka 2023. s početkom u 10:00 i 11:30 sati u HKD-u na Sušaku

Hakove prometne pustolovine ponovo su tu, nakon tri godine pauze! To smo vrijeme iskoristili za obnovu i redizajniranje predstave, izrađena je nova scenografija i napravljeni su novi glazbeni aranžmani i snimke pjesama. Predstava je ekranizirana te studijski snimljena jer nam je želja da bude pristupačna svima.

Ove godine Autoklub Rijeka daruje četiri predstave učenicima prvih razreda osnovnih škola Rijeke, okolnih gradova i općina. Do sada je predstavu pogledalo više od 25.000 djece!

Znanje i pozitivne navike koje usvojimo u najranijem djetinjstvu primjenjujemo cijeli život. Rukovodeći se ovom tezom Autoklub Rijeka ulaže znatan trud i sredstva u nastanak i provedbu programa i projekata s temom prometne edukacije i razvijanja prometne kulture namijenjenih najmlađima.

Jedan od takvih projekata je i glazbena kazališna predstava „Hakove prometne pustolovine“ nastala u suradnji Autokluba Rijeka i Udruge Loptica. Predstava je prvi put izvedena 2000. godine. Režirao ju Serđo Dlačić, autor priče je Mladen Kušec, autor glazbe Olja Dešić, autor scenografije Vojo Radoičić, a u predstavi glume odgajateljice riječkih dječjih vrtića  koje su odlično su oživjele maštovite likove: malog izgubljenog dinosaurusa HAK-a, dječaka i djevojčicu koji mu pomažu da preživi u prometu, opasnog vozača i sveprisutnog policajca kojemu je zadatak paziti da svi poštuju prometna pravila i znakove.

Kroz glazbu i igru, na zabavan način, likovi u predstavi upozoravaju djecu na opasnosti koje ih vrebaju u prometu, ali i na pravilno i poželjno ponašanje u prometu. Djeca kroz zabavne sadržaje lakše usvajaju znanja, a nadamo se da će roditelji i učitelji iskoristiti ovu predstavu kao povod da s djecom ponove osnovna pravila sigurnog ponašanja u prometu i svojim pozitivnim primjerom pokažu kakvo ponašanje od djece očekuju.

Ove se godine predstave izvode u utorak 21. 03. i četvrtak,  23. 03.  2023.  s početkom u 10:00 i 11:30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Iako je predstava organizirana za škole, ulaz je slobodan i za ostale zainteresirane građane. Javite se u Autoklub Rijeka na telefon 212-442 ili na mail preventiva@ak-rijeka.hr, provjerite slobodne termine i dovedite svoje dijete!

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".