In Memoriam: Elvino Svetić (15.01.1960.-16.08.2020.)Posljednji pozdrav dragom prijatelju

Tužan dan za autosport, sportske prijatelje, simpatizere, ljubitelje rally-a. Otišao je naš Elvino.

Tih, samozatajan, nenametljiv, ali jedan od najistaknutijih i, možemo slobodno reći, jedan od najiskusnijih hrvatskih suvozača u autorally-u. Elvino je svoju ljubav prema automobilima pokazivao još od rane mladosti kada je već kao petnaestogodišnjak nabavio svoj prvi automobil. Ljubav prema automobilima i brzini pretočio je u autosport gdje se već krajem 70-tih godina, kao tek punoljetan, okušao u ulozi suvozača. Polovicom 80-tih godina zauzima mjesto uz Borisa Radalja te kao članovi Autokluba Rijeka nastupaju na ondašnjem prvenstvu Jugoslavije, vozeći Zastavu 101 1300ccm Gr.A. Upravo sa Zastavom 101, 1985. godine ostvaruju, sigurno jedan od najvećih rezultata svoje bogate karijere, pobjedu u ukupnom poretku na Opatijskom Rally-u. Također, na kraju te godine, u vrlo jakoj konkurenciji, osvajaju visoko drugo mjesto u Prvenstvu Jugoslavije čime stječu potpunu automobilističku afirmaciju.

Za natjecateljsku sezonu 1986. godine sjedaju u novi, konkurentniji automobil, Alfa Romeo GTV 2.0 te nastavljaju pohod u nacionalnom prvenstvu, sve do 1989. godine, kada Elvino uzima pauzu od aktivnog bavljenja autosportom, ali i dalje je uvijek negdje tu uz stazu, uz aute, uz miris benzina.

Godine 2008. s Marinkom Stanićem sjeda u Hondu Civic Type R Gr.N i ponovno kreće aktivno bavljenje, koje traje do danas. Uz navedene, u svojoj bogatoj sportskoj karijeri, bio je suvozač i nekim drugim vozačima kao što su Vlado Božičević, Sebastijan Čepar, Dino Butorac, Ivan Pavlović, Daniele Trani i drugi. Zadnja osvojena Elvinova titula, naslov je prvaka HAKS-a za 2016. godinu. Elvino Svetić

Kako je profesionalno poslovno bio vezan uz Italiju gdje je proveo većinu svog radnog vijeka, uvijek je od velike pomoći bio svojim kolegama oko kontakata u inozemstvu, nabave opreme, dijelova, pa i pregovora oko kupovine ili najma natjecateljskih automobila.

Njegova strast i ljubav prema autosportu, prvenstveno prema rally-u, vidjela se u aktivnom praćenju zbivanja na nacionalnoj, ali i svjetskoj razini te čestim odlascima na rally-e u inozemstvo. Na druženjima s Elvinom rally, auti i automobilizam u cjelini bili su neiscrpna tema o kojoj je Elvino znao jako, jako puno.

Elvinovim preranim odlaskom ostala je velika praznina u njegovom matičnom Autoklubu Rijeka, među njegovim prijateljima, a hrvatski je autosport izgubio velikog istinskog zaljubljenika u brzine, u rally, u automobilizam.

Dragi Elvinac, kako smo te znali od milja zvati, ovaj put vremenski karton predao si prerano, a penalizaciju smo dobili svi. Hvala ti za sve zajedničke trenutke, sva zajednička druženja, nastupe i borbe sa štopericom… hvala ti za sve!

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".