Kopajtić maestralno na Malačkoj107 vozača iz 8 europskih zemalja i vrhunski vozni park oduševio na Malački

Ukupnom pobjedom talijanskog vozača, jedanaesterostrukog prvaka Europe, Simeone Faggiolia u prototipu Norma M20 FC završena je 23. Nagrada Malačke Sveti Dujam 2020., koja je ove godine okupila najjaču ekipu u povijesti ove utrke. Jedan od razloga je otkazivanje ovogodišnjeg Prvenstva Europe na brdskim stazama od strane svjetske automobilističke federacije FIA-e, te su nakon nastupa u Skradinu, najbolji europski vozači očito odlučili voziti utrke u Hrvatskoj, kao trenutno jedne od rijetkih na području Europe. Faggioli je uz krunu ukupnog pobjednika postavio i novi apsolutni rekord 4100 m duge staze na Kozjaku, popravivši ga za gotovo 15 sekundi.

Što se Hrvatskog prvenstva tiče, drugu pobjedu sezone ostvario je Zagrepčanin Dejan Dimitrijević u moćnom Seat Leone R32T, drugoplasirani je Ante Alduk u VW Golfu R32T, dok je treće mjesto ukupnog poretka ostvario naš Dejan Kopajtić u Yugu 1.6 16v.

Kopajtić postavio novi rekord klase
klasa a7
Marinu Petriću 3. mjesto klase A7

Nakon utrke u Skradinu, gdje mu je treće mjesto generalke “pobjeglo” za neznatnih 1,5 sec iza mladog Riječanina Matije Jurišića u prestižnoj Škodi Fabia S2000, ovaj puta Kopajtić je u dva penjanja Malačkom bio za gotovo 9 sec brži. Kopajtić je tako ponovio svoj prošlogodišnji plasman na Malačkoj, potvrdivši da mu ova izrazito brza, ali tehnički zahtjevna staza itekako leži.
Poredak grupe E identičan je ukupnom poretku utrke, dok je Kopajtić premoćno pobijedio u svojoj klasi E15 do 1600 ccm. Ujedno, njegovo vrijeme druge vožnje 3:30.706 ujedno je novi rekord klase do 1600 ccm, za gotovo 2 sekunde bolji od staroga kojega je također on postavio. Nakon utrke Dejan nije krio zadovoljstvo:”Uvjeti na stazi su bili odlični, sve je bilo dobro. Organizatori se stvarno trude. Na treningu je bilo malo sporije, asfalt je bio čudan, nije se Yugo baš dobro ponašao… ali kad mo to riješili, bilo je vrhunski!”

Drugi naš predstavnik Marin Petrić okončao je nastup na Malačkoj visokim 3. mjestom u jakoj konkurenciji klase A7. Ovim rezultatom Marin drži 3. mjesto u Prvenstvu Hrvatske nakon dvije odvožene utrke.
U konkurenciji povijesnih vozila trebao je nastupiti Igor Vičević međutim u petak pred sam polazak morao je odgoditi nastup zbog obiteljskih razloga.
Pred vozačima sada slijedi ljetna stanka, a sljedeći nastup planiran je za kraj kolovoza ( 28.-29.08.) u Ilirskoj Bistrici (SLO), kada se vozi treća od šest predviđenih utrka ovogodišnjeg državnog prvenstva.

Galerije fotografija i video zapisi

Najava 23. nagrade Malačke

23. nagrada Malačke 2. utrka

Dario photo

Nikoras photo

 

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".