„Martinje“ – pojačani nadzor vozača Od 9. do 11. studenog., povodom Martinja, prometna policija Primorsko-goranske županije provodit će pojačane kontrole kako bi spriječili i sankcionirali vožnju pod utjecajem alkohola.

Na području čitave Hrvatske ovaj se vikend, od 09.11. do 11. 11., obilježava Martinje, narodni običaj krštenja mošta. Blagdan sv. Martina zaštitnika vinara i vinograda, osobito je značajan stanovnicima na sjeveru zemlje, no ni područje naše županije ne zaostaje za proslavom.  Na žalost, proslave donose i povećani broja sudionika prometu koji su konzumirali alkoholna pića.  Zbog toga će policijski službenici prometne policije Policijske uprave Primorsko- goranske, kao i u ostatku zemlje, provoditi pojačane kontrole kako bi spriječili i sankcionirali vožnju pod utjecajem alkohola. Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

Vozačima koji konzumiraju alkohol savjetujemo da ne sjedaju za volan i da si unaprijed osiguraju prijevoz. Nema opravdanja za vožnju pod utjecajem alkohola kojom ne ugrožavate samo sebe već i se ostale sudionike u prometu. Čuvajte svoje živote i živote vaših najdražih!

Odgovori

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".