Vikend koji je pred nama rezerviran je za još jedno automobilističko natjecanje, treću postaju ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske u rallyju u organizaciji sportskih djelatnika zagrebačkog Autokluba „Delta sport“. Organizatori u petak 3. i subotu 4. rujna realiziraju tradicionalni „10. Rally-a Kumrovec 2021.“,  uz pomoć suorganizatora; općine Kumrovec, Zagorska Sela i Tuhelj, Krapinsko-zagorsku županiju te Terme Tuhelj i generalnog pokrovitelja INA d.d.

Pred posadama se nalazi dobro poznati itinerer ukupne duljine 161,48 km, od čega 76,09 km otpada na osam brzinskih ispita. Prva su dva brzinska ispita Terme Tuhelj na rasporedu je u petak, dok se preostalih 6 brzinskih ispita vozi u subotu.

Na listi prijava našlo se ukupno 68 posada od čega 49 hrvatskih posada dok 19 dolazi iz  Austrije, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Češke i Njemačke, a koje će se u sklopu natjecanja bodovati za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Republike Hrvatske i Otvoreno prvenstvo Zagreba.

Među njima u lov na nove bodove ukupnog poretka i klase 3 ide i naš Tomas Hrvatin u svom Renault Clio RS. Tomas trenutno drži drugo mjesto u poretku PH s neznatnim zaostatkom za prvoplasiranim.

Sve kreće danas administrativni poslovima koji posade očekuje od 8 do 13 sati, a od 14 do 16 sati već je na rasporedu tzv. „Shakedown“ dug 2,23 km na kojemu će vozači moći će isprobati svoja vozila. Vozila iz kumrovečkog Servisnog parkirališta izlaze u 17,21 sati, dok od 17,44 sati kreće prvi brzinac ispod hotelsko kompleksa Terme Tuhelj (2,09 km), dok drugi večernji brzinski ispit starta u 20 sati. Sam ceremonijalni start predviđen je u subotnje jutro od 10 sati, u ispred kumrovečkog Muzeja Staro selo. Od 11,24 sati kreće BI Zagorska Sela (10,14 km), a od 11,52 BI Kumrovec (13,83 km) i svaki se vozi ukupno tri puta. Pobjednike se očekuje u centru Kumrovca u subotu 18,15 sati.

Lista prijava: https://haks.hr/wp-content/uploads/2021/09/10IRK-Entry-list.pdf

Live timing moći će se pratiti na linku: http://www.sport-timing.com/livetiming/rally/event.php?event_id=61

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".