Nova era ŽmigavcaAutoklub Rijeka u suradnji s Primorsko-goranskom županijom predstavlja web portal Žmigavac

Već 16 godina i kroz 100 tiskanih brojeva časopis Žmigavac govori o prometu, prometnoj sigurnosti i prometnoj kulturi. Ovaj zajednički projekt Autokluba Rijeka i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije počeo je izlaziti 2004. godine kao dvomjesečni prilog u Novom listu i jedinstveno je izdanje te vrste. Mijenjaju se trendovi i način konzumacije sadržaja, a prati ih i Žmigavac – u ožujku 2021. godine pokrenut je web portal Žmigavac u formatu kojim se otvara većem broju čitatelja te je omogućeno žurnije i dinamičnije iznošenja aktualnih činjenica i događanja.

Žmigavac bliži publici

Kroz tiskano izdanje uvijek smo nastojali pronaći ravnotežu između struke i laika. U stotinu brojeva Žmigavca svoj su doprinos dali brojni stručnjaci iz raznih područja – tehnolozi prometa, inženjeri, projektanti, psiholozi, liječnici, pravnici, pedagozi. Cilj stručnih članaka je iznošenje korisnih informacija o prometu na popularan način pri čemu se nastoji eliminirati senzacionalizam te je pažnja fokusirana na kulturu i sigurnost prometa. Iako je Žmigavac nesumnjivo zanimljiv svima prometne struke, okrenut je i vozačima i pješacima neovisno o razini obrazovanja i prometnog odgoja te ima važnu ulogu u edukaciji, prevenciji, a time i „popravljanju“ prometne statistike. S tom praksom želimo nastaviti i u ovom digitalnom formatu, no u ovom obliku zacijelo ćemo doprijeti do većeg broja ljudi svih starosnih skupina te omogućiti bolju interakciju sa sudionicima u prometu. Dok smo se u tiskanom izdanju više bavili nekim općim temama, web portal nam omogućuje osvrnuti se na aktualne događaje u realnom vremenu. Tisak nas je ograničavao na tekst i fotografije, a na ovaj način moći ćemo prezentirati sadržaje i kroz druge forme poput video i ostalih multimedijalnih priloga. I dok je u tiskanom izdanju čitatelj isključivo pasivan, posjetitelj našeg web portala imat će priliku izraziti mišljenje pa tako na određeni način i sudjelovati u kreiranju sadržaja portala.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli kreiranju Žmigavca i koji sudjeluju u njegovom rastu. Ovog projekta zacijelo ne bi bilo da Primorsko-goranska županija i Savjet za sigurnost prometa Primorsko-goranske županije nisu prepoznali potrebu i potencijal ovakvog oblika komunikacije s građanima, ali ni bez čitavog niza suradnika, stručnjaka i entuzijasta koji sudjeluju u pripremi svakog broja. Vjerujemo da će se ovaj projekt u godinama koje dolaze još uspješnije nastaviti jer nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, a do toga možemo doći samo sustavnim posvećivanjem pažnje prometnoj kulturi i odgoju.

Žmigavac – portal za promicanje kulture i sigurnosti u prometu

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".