Od 29. listopada 2017. godine obavezna su dnevna svjetlaU noći zadnjeg vikenda u listopadu pomiču se satovi jedan sat unatrag čime započinje zimsko računanje vremena

Posljednjeg vikenda u listopadu, u noći 28. na 29. listopada 2017. godine, satovi se pomiču jedan sat unatrag čime počinje zimsko računanje vremena. Prelazak na zimsko računanje vremena također donosi i važnu promjenu za vozače – i za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka ili dnevna svjetla. Za motocikliste to nije novost, oni  znaju da cijele godine moraju imati upaljena svjetla za vrijeme vožnje na svojim motociklima. Prema  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/2008, čl. 102) za nepoštivanje ovog propisa predviđena je kazna u iznosu od 300,00 kn. Ukoliko putujete van Hrvatske, provjerite na vrijeme kakve su obaveze korištenje dnevnih svjetala u Europi.

Zimsko računanje vremena trajat će do posljednjeg vikenda u ožujku iduće godine.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".