Održana tradicionalna brdska utrka “26. Nagrada Stubičkih Toplica”Dejan Kopajtić uspješno startao na prvoj utrci brdske sezone

Prošlog je vikenda otvorena domaća brdska automobilistička sezona tradicionalnom međunarodnom utrkom „26. Nagrada Stubičkih Toplica 2019.“, Ova utrka predstavlja jedno od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama u našoj zemlji te redovito privlači velik broj natjecatelja i gledatelja. Utrku organiziraju Autoklub Ina Delta i Općina Stubičke Toplice. Ove godine na utrci je bilo 96 prijavljenih vozača od čega čak 73 iz hrvatskih klubova, 21 vozač iz Slovenije te po jedan Talijan i Austrijanac.

Uz bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske za moderna vozila Kategorija I (turistička vozila) i Kategorije II ( formule i prototipovi), te PH povijesnih vozila, rezultati se boduju i za Državno prvenstvo Republike Slovenije, kao i Pokalno prvenstvo AŠ 2005, a u međunarodnom segmentu za FIA CEZ Prvenstvo Srednjoeuropske zone za povijesna vozila, te Alpe Adria Hill Climb Cup.

Pobjednik ovogodišnje Nagrade Stubičkih Toplica je Milan Bubnič  sa svojom Lanciom Delte HF Integrale. Slovenski vozač bio je uvjerljivo najbrži vozač tijekom cijelog vikenda, a u prvoj utrci je postavio i novi rekord staze koji sad iznosi 2:53.392s.

Uspješan start brdske sezone za Kopajtića

Među 96 prijavljenih vozača je bio i naš predstavnik Dejan Kopajtić. Nakon pobjede prve utrke sezone u disciplini kronometar vožnje vožene u Taru, Dejan istim tempom nastavlja i na brdskim stazama. Utrke na brdskim stazama Dejanova su primarna disciplina zadnjih nekoliko godina te će tako biti i ove natjecateljske sezone. Već na subotnjim treninzima pokazalo se da će biti brz, no mnogo toga je ovisilo o vremenskim uvjetima za nedjelju koji, prema prognozi, i nisu išli na ruku vozačima. Ipak, unatoč tome i  određenim tehničkim problemima s automobilom uspio je i više nego uspješno natjecanje privesti kraju, a konačni rezultat vikenda je i više nego odličan – 1. mjesto E1 15 klase, 4. mjesto E1 grupe Hrvatskog prvenstva i 8. mjesto ukupnog poretka Hrvatskog prvenstva

Detaljne rezultate utrke možete vidjeti ovdje.

Svega par dana ostalo je za pripremu natjecateljskih vozila jer je već ovog vikenda na rasporedu utrka u Skradinu, „13. Nagrada grada Skradina ’19”. Autoklub Rijeka tamo će imati dva predstavnika – uz Dejana Kopajtića tu je i Marin Petrić vozeći Citroen Saxo klase A7.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".