Počinje svjetski spektakl WRC Croatia Rally 2021.Počinje najprestižnija sportska i automobilistička manifestacije ikad održana na našim prostorima!

Od rođenja same ideje hrvatskog automobilista Danijela Šaškina oko dovođenja WRC u Hrvatsku prošlo je gotovo 8 godina a sada nas dijeli nešto manje od 48 sati do početka najprestižnije sportske i automobilističke manifestacije ikad održane na našim prostorima, WRC Croatia Rally 2021.

„Kada smo došli do europskog prvenstva, zasigurno stepenica više bila je samo – svjetsko. Počeli smo razrađivati tu ideju, bilo je nepremostivih problema, a posebno značajno bilo je dokazati se čelnim ljudima FIA-e, WRC-a i promotorima. Iako su neke nade tinjale već prije tri godine, kada se nazirala mogućnost, prvotno organizacije kandidacijskog natjecanja za upis u prestižni WRC kalendar, a sredinom prošle godine čak i realizacija natjecanja u jesenjem terminu, odskočna je daska bila višegodišnje lobiranje i dokazivanje da mi, hrvatski klubovi to možemo, ali i uspješna realizacija tradicionalnog INA Delta rally-a lani, kojeg je skenirao posebni tim promatrača FIA i WRC promotora, kao i povjerenje koje nam je početkom listopada ukazao sam predsjednik Svjetske automobilističke federacije Jean Todt, objavljujući poruku kojom se Hrvatska upisuje u kalendar WRC u travnju 2021. godine kao redovni domaćin prestižne manifestacije.
Želim puno sreće svim vozačima, a pogotovo naših osam posada koje će također voziti rame uz rame s najvećim zvijezdama”, istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

WRC Croatia Rally, koji se održava od 22. do 25. travnja 2021. godine, treća je stanica u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba. Organizatori su AK Cro Dakar Team iz Zagreba i AK D.T Motorsport iz Poreča. Nakon Monte Carla i Finske te ovo će biti ujedno i prvi potpuno asfaltni rally.

Rally se sastoji od ukupno 300 kilometara brzinskih ispita, što ga čini jednim od većih u kalendaru, a jedna od karakteristika rally-a svakako su uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima. Organizator se pobrinuo da izabere dobre dionice tako da vozačima zasigurno neće biti jednostavno, jer će brojne promjene asfaltne podloge, odnosno vrsta asfalta, biti presudne u odabiru guma za ostvarenje vrhunskog rezultata.

Među 69 posada i predstavnici Autokluba Rijeka

Dvanaest posada borit će se u najsnažnijoj WRC kategoriji, vozila RC1 specifikacije. Među njima i legendarni Sébastien Ogier koji je Svjetsko prvenstvo u reliju osvajao čak sedam puta, a trenutno je treći u ukupnom poretku vozeći za momčad Toyote. U Hrvatsku nakon pobjede na finskom Arctic Rallyju dolazi i Estonac Ott Tänak vozeći za Momčad Hyundai-a, dok je Belgijac Thierry Neuville također vozeći Hyundai među favoritima za osvajanje Croatia Rallyja s obzirom da mu najbolje leže asfaltne podloge.

Među 69 posada prijavljenih posada za ovo prestižno natjecanje, koje će juriti brzinskim ispitima po lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije nalazi se i posada Autokluba Rijeka, Austrijanac s hrvatskom licencom Alfred Kramer u Renault Cliju R1 specifikacije.

Zbog aktualne epidemiološke situacije tijekom ove etape relija, kao niti u ranijim etapama u Finskoj i Monte Carlu, nije moguće organizirano okupljanje gledatelja. Organizatori pozivaju da se svjetsko natjecanje WRC Croatia Rally 2021 prati putem ekrana.

Tijekom natjecanja obvezno je pridržavanje svih protuepidemijskih mjera sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uključujući obvezno održavanje fizičke distance od najmanje 1.5 metara na otvorenom prostoru, nošenje medicinske maske i zabranu grupiranja više od 25 osoba na jednom mjestu”, objavila je policija.

Svi građani i sudionici prometa koji se zateknu u blizini navedenih dionica utrke dužni su se pridržavati uputa i naredbi policijskih službenika, kao i uputa sudačke i redarske službe.

Sve aktualnosti vezano za ovaj Hrvatski spektakl možete pratiti putem službene web stranice WRC Croatia Rally .

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".