Privremeno zatvaranje Krešimirove ulice od 28. 08. do 30.8.2020. godine radi završnog asfaltiranjaOčekuje se da će u ponedjeljak 31. kolovoza 2020. g. Krešimirova ulica biti puštena u promet u punom profilu s 4 prometna traka.

U tijeku je završna faza rekonstrukcije Krešimirove ulice. Radovi obuhvaćaju izvođenje završnog sloja asfalta u punoj širini prometnice te označavanje horizontalne prometne signalizacije, vraćanje vertikalne signalizacije te stavljanje semafora u rad.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta, Krešimirova ulica zatvorit će se za sav promet od petka, 28. kolovoza u 00:00 sati, do nedjelje, 30. kolovoza u 24:00 sata. Ovisno o vremenskim prilikama, mogući su pomaci u navedenim terminima, o čemu će javnost biti obaviještena.

Očekuje se da će u ponedjeljak 31. kolovoza 2020. g. Krešimirova ulica biti puštena u promet u punom profilu s 4 prometna traka. Osim Krešimirove, i Manzonijeva ulica će biti zatvorena za sav promet u istom razdoblju.

Ulica Nikole Tesle i Cambierieva ulica bit će djelomično otvorene za promet, koji će biti moguć samo od spoja s ulicom V. C. Emina do spoja s Parkom prof. dr. Vinka Frančiškovića. Ostale dionice obje ulice, od Parka do spoja na Krešimirovu ulicu bit će zatvorene za sav promet (kao i u prethodnoj fazi radova).

Obilazni smjerovi

Iz smjera zapada prema središtu grada vozila će na raskrižju Zvonimirova-Rikarda Benčića (kod Novog lista) biti usmjeravana na obilazak preko ulica Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-V.C.Emina i dalje sjevernim prometnim koridorom kako bi mogla pristupiti centralnom dijelu Grada. Promet će se usmjeravati i smjerom ulica Franje Čandeka-Antuna Barca na Čvor Rujevica. Vozila koja iz smjera zapada ne koriste obilazni smjer već nastavljaju Zvonimirovom ulicom, moći će nastaviti prometovanje samo do skretanja u ulicu Milutina Barača.

Iz smjera istoka prema središtu grada vozila s Titovog trga mogu produžiti u smjeru zapada ali samo do Trga Žabica, gdje će biti preusmjerena dalje prema ulici Riva. Na raskrižju Strossmayerova-Titov trg bit će istaknuta obavijest vozačima o zatvaranju prometa u Krešimirovoj ulici. Obilazni pravac iz smjera istoka oko središta grada bit će pravcem Strossmayerova ulica – Titov trg – Ivana Grohovca – Žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia i dalje sjevernim prometnim koridorom do Vukovarske ulice ili ulice Franje Čandeka kojima vozila mogu nastaviti prometovanje dalje prema zapadnom dijelu Grada.

Očekuju se gužve i zastoji u prometu. Stoga se svim vozačima preporučuje da za vrijeme izvođenja završnih radova u Krešimirovoj ulici, za tranzitni promet maksimalno koriste Riječku obilaznicu te da naredni vikend izbjegavaju odlazak osobnim vozilima u središte grada.

Budući da će prilaz vozilima prema Zavodu za javno zdravstvo iz Krešimirove ulice također biti zatvoren, preporučuje se strankama da dolazak na testiranja na COVID 19 umjesto vozilom obavljaju pješice. Molimo korisnike predmetne ustanove da za parkiranje vozila koriste parkiralište KBC-a i parkiralište Podpinjol.

Prometovanje autobusa javnog gradskog prijevoza

Autobusne linije Autotroleja će za vrijeme privremene regulacije prometovati po sjevernom prometnom koridoru. Obavijest o voznim redovima gradskih autobusa i sve druge informacije mogu se pronaći na web stranici KD Autotrolej. Vozači se upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju a da u zoni preregulacije prometa smanje brzinu i povećaju oprez.

Izvor: Rijeka promet d.d.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".