“1. Quattro river rally” otvara novu sezonu automobilističkih natjecanjaTri posade Autokluba Rijeka u lovu na bodove

Kako nas je naučila već pomalo ustaljena praksa proteklih godina, tako se i ova 2022. automobilistička sezona Prvenstva Hrvatske otvara rally natjecanjem. Naime, „1. QUATRO RIVER RALLY KARLOVAC“ koji se održava ovog vikenda od 25. do 27. ožujka potpuno je novo natjecanje na hrvatskoj automobilističkoj i rally sceni.
Organizator AK Delta sport iz Zagreba objavio je listu prijava na kojoj se nalazi 50 posada iz sedam zemalja.

Ako je suditi po broju prijava i kvalitetom voznog parka onda bi ovo trebala biti izvrsna sezona za hrvatski rally, a njezin će vrhunac drugu godinu zaredom biti utrka svjetskog prvenstva WRC Croatia rally koja je na rasporedu od 21. do 24.travnja. Mjesec dana prije tog spektakla imamo sjajno otvaranje sezone na 1. QRR koji se dijelom vozi čak na istim stazama.

Program samog natjecanja je trodnevni, te sve započinje u petak 25. ožujka administrativnim dijelom, tehničkim pregledom vozila nakon čega slijedi upoznavanja brzinskih ispita za posade. U subotu nakon ceremonijalnog starta u 15:00 sati kao uvod u natjecanje vozi se brzinski ispit u centru grada s početkom u 17.14 sati.
Start 2. dionice započinje u nedjelju u 09:01 sati nakon čega slijedi preostalih 6 brzinskih ispita, Kupa, Mrežnica i Korana od kojih se svaki vozi po dva puta. S nestrpljenjem se očekuje start samog rallyia, a ujedno i nove sezone, samim time jer će zanimljivo biti vidjeti novi vozni park vozača za ovu sezonu.

Tri posade Autokluba Rijeka

stefan kramerŠto se tiče nastupa naših vozača, ekipu Autokluba Rijeka u lovu na prvenstvene bodove ove godine čine Tomas Hrvatin u Renault Clio RS klase 3, te braća Alfred i Stefan Kramer. Stefan nastupa u Mitsubishi Lancer EVO VI klase 5, dok Alfred uz poznatu dansku suvozačicu Jeannette Kvick vozi potpuno novi automobil Peugeot 208 Rally4 specifikacije u klasi 2 Prvenstva Hrvatske.

Svi zainteresirani live rezultate moći će pratiti putem stranice: https://deltalive.ak-inadelta.hr/

Sezona Prvenstva Hrvatske ove godine sastojat će se od sedam rallyja, od kojih će se jedan voziti u susjednoj Sloveniji (Velenje) te šest na području Hrvatske (Karlovac, Opatija, Zagreb, Kumrovec, Poreč, Grobnik). Ako ne stignete do Karlovca, nastup naših posada moći ćete pratiti na domaćem terenu od 06. do 08. svibnja, kada je na rasporedu 29. Rally Opatija.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".