Ponosni smo što je Autoklub Rijeka, u ime organizatora natjecanja AK Cro Dakar Team iz Zagreba, dobio jedinstvenu priliku provesti prvi službeni test jedne tvorničke momčadi u Hrvatskoj

Svuda se već naveliko priča kako je Hrvatska postala jedna od stanica najprestižnijeg natjecanja svjetskog rally prvenstva poznatijeg kao WRC. Hrvatska nikada nije bila domaćin jednog tako velikog sportskog natjecanja kao što je World rally championship i možemo slobodno reći kako je to jedinstveni događaj u povijesti hrvatskog automoto sporta.

Do službenog starta utrke WRC Croatia Rally preostalo je petnaestak dana i svi ljubitelji rallyja, automobilizma i automobila općenito s nestrpljenjem očekuju službeni početak ovog oktanskog spektakla.

I dok gledatelji čekaju utrku, oni malobrojni sretnici prošlog su tjedna vidjeli prve kilometre WRC rally automobila na hrvatskom tlu. Autoklub Rijeka, u ime organizatora natjecanja AK Cro Dakar Team iz Zagreba i AK D.T Motorsport iz Poreča, dobio je jedinstvenu priliku provesti prvi službeni test jedne tvorničke momčadi u Hrvatskoj, a radi se o momčadi HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM.

Službeni test u okolici Vrbovskog

Za pripremu pred treću stanicu svjetskog prvenstva, Hyundaijeva momčad izabrala je ceste u okolici Vrbovskog kojima su kroz tri dana jurili njihovi vozači Thierry Thierry Neuville, Ott Tanak i Craig Breen Neuville, Ott Tanak i Craig Breen u automobilu WRC Hyundai i20. Trojac je to koji je korejska momčad prijavila za lov na bodove na Croatia Rallyju.
Tvornička momčad Hyundaija aktualni su prvaci u poretku konstruktora prošlogodišnjeg prvenstva, dok ove godine nakon dvije stanice svjetskog prvenstva, onog u Monte Carlu i Finskoj, drže drugo mjesto iza momčadi Toyote.

Upravo ovih dana u Hrvatsku stiže i TOYOTA GAZOO RACING WRT nakon kojeg slijedi M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM.
Sve aktualnosti vezano za ovaj Hrvatski spektakl možete pratiti putem službene web stranice https://rally-croatia.com/hr/ ili https://www.wrc.com/en/
Donosimo vam snimke i slike s Hyundaijevog službenog treninga koje smo napravili u Gorskom Kotaru, a ako je suditi prema njima spektakl neće izostati.

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".