Završen 28. Rallya OpatijaRally Opatija boduje se za Prvenstvo Hrvatske, FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, međunarodni Mitropa rally Cup, Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske te Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine.

Prvog vikenda u svibnju održano je 28. izdanje Opatijskog rallyja. Organizator ove već tradicionalne manifestacije je Autoklub Opatija, uz dugogodišnju i provjerenu suorganizaciju partnerskih klubova Autoklub Rijeka, Autoklub Delta Sport iz Zagreba I Autoklub INA Millennium iz Rijeke.

Među 82 posade koje su dostavile prijavu za nastup na startnoj rampi pojavilo se njih 75. Natjecatelji iz devet europskih zemalja od čega čak 7 vozila prestižne R5 klasifikacije bili su garancija izvrsne oktanske predstave. Koliko je konkurencija bila jaka govori podatak da su se na startu pojavila tri prošlogodišnja državna prvaka: Slovenac Rok Turk u Hyundai i20 R5, Mađar s hrvatskom licencom Krisztian Hideg u Škodi Fabiji R5 te Mađar Andras Hadik u Ford Fiesti R5. Autoklub Rijeka predstavljala je posada Tomas Hrvatin / Ivan Pavlović te Elvino Svetić kao suvozač Slovencu Daniele Traniju. Atraktivnoj svečanosti otvaranja i ceremonijalnom startu koji se tradicionalno održavaju u samom centru ispred opatijske tržnice prisustvovalo je mnoštvo gledatelja.

Nakon starta vozači su se uputili na prvi od ukupno 11 brzinskih ispita koje je organizator postavio pred njih, ukupni itinerer dug čak 443,92 km odnosno 102,14 km brzinskih ispita. Prve večeri, u subotu, dva puta vozio se BI Breza sa startom u Ružićima pa do petrolejske ceste. Prvi dnevni, drugi noćni, dok su sutradan na rasporedu bili brzinski ispiti cestama zaleđa Učke. Po tri puta valjalo je proći BI Račja Vas, BI Brest, a potom BI Učka koja se vozila s istarske na kvarnersku stranu.

Loši vremenski uvjeti dodatni izazov

Što se vremena tiče ono ove godine nije išlo na ruku kako posadama tako niti organizatoru. Prvi BI Breza vožen je po suhom, a nakon toga vrijeme nije više mazilo jer je kiša nakon cijelog dana oklijevanja ipak pala. Isto se nastavilo i idućeg dana kada se kiša na obroncima Učke miješala i sa snijegom što je pred posade stavilo dodatne izazove, na sreću bez težih posljedica.  Od 75 posada  do cilja ih je uspješno stiglo 61, a glavni razlog odustajanja su bili tehnički razlozu uz tek poneko izlijetanje.

Za naše posade serija odličnih rezultata nakon prvog rallya sezone voženog u Kumrovcu  nastavljena je i domaćem terenu.  U klasi 3 vozila na prednji pogon u Međunarodnom zonskom Prvenstu Hrvatske Elvino Svetić, suvozač uvijek brzom Slovencu Daniele Traniju, osvojio je prvo mjesto, a posada Tomas Hrvatin / Ivan Pavlović osvojila je treće mjesto. S nestrpljenjem očekujemo nastavak sezone u rally-u koje je na rasporedu 07.-08.06.19. u Zagrebu na 45. INA Delta Rally ’19.

Na pobjedničkom postolju 28. izdanja Rally Opatija slavila su, rekli bi očekivano, tri državna prvaka – pobjednik Rok Turk iz Slovenije, drugi Andras Hadik iz Mađarske i treći Mađar Krisztian Hideg, dvostruki hrvatski prvak.

Rezultati 28. Rally Opatija:

Međunarodno zonsko prvenstvo Republike Hrvatske

Ukupni predak:

  1. mjesto Daniele Trani / Elvino Svetić                   ŠKD Topmortors Rac./AK Rijeka               Renault Clio
  2. mjesto Tomas Hrvatin / Ivan Pavlović                 AK Rijeka / AK Rijeka                         Renault ClioKlasa 3

Prvenstvo Republike Hrvatske

Ukupni poredak:

  1. mjesto Daniele Trani / Elvino Svetić                   ŠKD Topmortors Rac./AK Rijeka                Renault Clio
  2. mjesto Tomas Hrvatin / Ivan Pavlović                AK Rijeka / AK Rijeka                         Renault Clio

Svi rezultati

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".