Autoklub Rijeka i legendarna staza Preluk odnosno  jedan dio nekadašnje legende u dužini 1.130 metara jedanaestu godinu zaredom ugostili su najbolje hrvatske autoslalomaše. Šesnaesto izdanje Riječkog autoslaloma, najdugovječnije utrke Prvenstva Hrvatske, okupilo je  za ova vremena izniman broj vozača. Na Preluku je stiglo 72 vozača i vozačica iz 22 kluba .

I ove godine na Preluk su pristigla mnoga znana lica i dugogodišnji sudionici državnog prvenstva,  ali veseli i činjenica da se pojavilo i mnogo novih koji upravo ovom disciplinom ulaze u svijet autosporta.

Samo natjecanje službeno je započelo u 7 sati kada je otvoren ured natjecanja i natjecatelji su pristupili riješavanju papiroloških “formalnosti”. Start prvog treninga započeo je točno po satnici u 9 sati te osim jednog lakšeg izlijetanja – Leo Ilinić (AK Matulji racing, Citroen AX) je sve prošlo u najboljem redu. Nakon otvaranja natjecanja u 11 sati i inspekcije staze od strane delegata natjecanja,  u 11,30 sati započela je prva od tri bodovne vožnje.

Sve tri predviđene vožnje odvožene su po izuzetno lijepom vremenu, bez prekida i neželjenih situacija. U svim vožnjama dominirao je mladi Nino Andrjević (AK Opatija) u Zastavi 750 1,2 16V kojem je ovo peta uzastopna pobjeda na Preluci.  Na drugom mjestu smjestio se član SAK Samobor Goran Laušin Renaut Clio RS a na trećem predstavnik kluba organizatora Hrvoje Šepić Yugo 1.6 16V.

Više rezultata možete pronaći na linku: http://www.akopatija.hr/livetiming/results.php?event=213&type=2

Ovim putem organizator zahvaljuje svima koji su na bilo kakav način pomogli u realizaciji natjecanja, sponzorima, prijateljima kluba, sucima klubova AK Rijeka, AK Zrinski, AK Opatija i AK Ina millenium na čelu s direktorom utrke te žirijem natjecanja.

Vidimo se dogodine na 17. Riječkom autoslalomu!

 Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".