28. Maškarani autorally Pariz-BakarPridružite se 23.02.2019. najluđem reliju na svijetu!

Bliži nam se  28. Maškarani autorally Pariz-Bakar! Iako po godinama slovi kao jedna od najstarijih pratećih manifestacija Riječkog karnevala, on je u duši i u srcu u naponu snage i od njega možemo tek očekivati ono najbolje. Njegov idol, poznati rally Pariz-Dakar mijenja lokacije održavanja, no ovaj naš veliki je lokal patriota i ne da se sa Kvarnera. Osjetio je tijekom niza godina da ga ljudi vole i podržavaju, nose na svojim kotačima, autima, motorima i na svemu što ima pogon na benzin, a on im vraća zabavom i maškaranom ludošću.

A sve je počelo sada već davne 1990.g. kada se kod sportaša Autokluba Rijeka, iz ljubavi prema autosportu i maškarama, rodila ideja o povezivanju oba segmenta. Tako je nastao  Maškarani autorally Pariz-Bakar! Godinama se razvijao, rastao, popunjavao novim idejama, sadržajima i brojem učesnika. Ipak, koliko god razigran i maštovit, mora slijediti neka pravila i regule kako se igra i zabava ne bi izmaknuli kontroli i doveli do neželjenih posljedica. Rally se stoga vozi prema Posebnom pravilniku, oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog auto i karting saveza i poštivajući sigurnost u prometu. Sastoji se od vožnje po zadanom putu –  itinereru i posebnih ispita spretnosti- vožnjom među čunjevima na poligonu. Naravno, suvišno je reći da svi sudionici i njihova vozila, pa tako i suci, moraju biti maškarani.

Pridružite nam se 23.02.2019.

Ovogodišnji 28. Maškarani rally Pariz – Bakar održat će se u subotu, 23. veljače 2019. sa startom u 10.05 sati na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja) te nastavlja svoj put preko Korza, Kostrene do grada Bakra.

Suorganizatori rally-a su:  Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, KU Špažićari, Bakarske maškare.

Dužina relija je 19,980 km, a vrijeme vožnje je 120 minuta sa prosjekom 10,55 km/h.

Pravo sudjelovanja imaju svi uredno prijavljeni vozači sa tehnički ispravnim vozilima, važećom vozačkom i prometnom dozvolom te auto osiguranjem. S jednim vozilom mogu se natjecati dva vozača s uredno uplaćenim članarinama. Vozila su podijeljena u kategorije: A-automobili, O-povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1987.), M-motocikli i T-teretna laka gospodarska vozila.
Automobili su podijeljeni u klase prema dužini vozila i to: kl. I do 3.5m, kl. II do 4m i kl. III preko 4m.

Prijave do 20.02.2019.

Prijave na manifestaciju moraju pristići zaključno do srijede 20. veljače 2019. u 12 sati na odgovarajućem obrascu (u prilogu Pravilnika). Prijavu je moguće dostaviti na adresu Autokluba Rijeka, Dolac 11, Turističke zajednice Grada Rijeke, Užarska 14 ili TIC na Korzu. Uz prijavni list potrebno je priložiti i preslike vozačke dozvole vozača, osobnih iskaznica ostalih sudionika, prometne dozvole vozila, police obaveznog auto osiguranja i  potvrdu o uplaćenoj članarini za sudjelovanje. Članarinu za sudjelovanje možete uplatiti u prostorijama Autokluba Rijeka, Dolac 11 ili na IBAN HR3024810001124000162 uz OIB kao poziv na broj. Iznos članarine je 150,00 kn za kategorije A, T i O odnosno 80,00 kn za kategoriju M.

Znamo da oni koji su svih ovih godina sudjelovali u reliju i istinski uživali žive za taj dan. Gledate godinama s one strane ograde i dvoumite se? Pridružite nam se kao natjecatelj, sudjelujte u najzabavnijem natjecanju, stvorite nezaboravne uspomene! A ako još niste spremni za taj korak, ove godine možete sudjelovati i kroz naš fotonatječaj! Kao što slogan kaže, nećete zažaliti!

Preuzmite PRAVILNIK MANIFESTACIJE 28. MAŠKARANI AUTO RALLY PARIZ- BAKAR 

Za više informacija kontaktirajte nas na sport@ak-rijeka.hr ili telefon 051/212-442

Dopunjeno: preuzmite startnu listu

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".