29. Maškarani autorally Pariz-BakarPridružite se 15.02.2020. najluđem reliju na svijetu!

Bliži nam se 29. Maškarani autorally Pariz-Bakar! Iako po godinama slovi kao jedna od najstarijih pratećih manifestacija Riječkog karnevala, on je u duši i u srcu u naponu snage i od njega možemo tek očekivati ono najbolje. Njegov idol, poznati rally Pariz-Dakar, odnosno danas Dakar, mijenja lokacije održavanja, međutim ovaj naš veliki je lokal patriota i ne da se sa Kvarnera. Osjetio je tijekom niza godina da ga ljudi vole i podržavaju, nose na svojim kotačima, autima, motorima  i na svemu što ima pogon na benzin a on im vraća zabavom i maškaranom ludošću.

A sve je počelo sada već davne 1990.g. kada se kod sportaša Autokluba Rijeka, iz ljubavi prema autosportu i maškarama, rodila ideja o povezivanju oba segmenta. Tako je nastao  Maškarani autorally Pariz-Bakar, koji se tijekom godina razvijao, upotpunjen novim idejama, sadržajima i brojem učesnika. Koliko god razigran i maštovit, ipak mora slijediti neka pravila i regule, kako se igra i zabava ne bi  odmaknuli kontroli i doveli do neželjenih posljedica. Stoga se rally vozi prema Posebnom pravilniku, oslanjajući se na sportska pravila Hrvatskog auto i karting saveza i poštivajući sigurnost u prometu. Sastoji se od vožnje po zadanom putu –  itinereru i posebnih ispita spretnosti- vožnjom među čunjevima na poligonu. Naravno, suvišno je reći da svi sudionici i njihova vozila, pa tako i suci, moraju biti maškarani.

Pridružite nam se 15.02.2020.

Ovogodišnji 29. Maškarani autorally Pariz – Bakar održava se u subotu, 15. veljače 2020. godine sa startom u 10.05 sati na  Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja) te nastavlja svoj put preko Korza, Kostrene do grada Bakra.

Suorganizatori rally-a su: Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, KU Špažićari, Bakarske maškare.

Dužina rally-a je 19,980 km, vrijeme vožnje je 120 minuta sa prosjekom 10,55 km/h.

Pravo sudjelovanja imaju svi uredno prijavljeni vozači sa tehnički ispravnim vozilima, važećom vozačkom i prometnom dozvolom te auto osiguranjem. Sa jednim vozilom mogu se natjecati dva vozača s uredno uplaćenim članarinama. Vozila su podijeljena u kategorije: A-automobili, O-povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1989.), M-motocikli i T-teretna laka gospodarska vozila.
Automobili su podijeljeni u klase prema dužini vozila i to: kl. I do 3.5m, kl. II do 4m i kl. III preko 4m.

Prijave do 12.02.2020.

Prijave na manifestaciju moraju pristići zaključno do srijede 12. veljače 2020. u 12 sati na odgovarajućem obrascu (u prilogu Pravilnika). Prijavu je moguće dostaviti u Autoklub Rijeka, Dolac 11, u Turističku zajednicu Grada Rijeke, Užarska 14 ili TIC na Korzu. Uz prijavni list potrebno je priložiti i preslike vozačke dozvole vozača, osobnih iskaznica ostalih sudionika, prometne dozvole vozila, police obaveznog autoosiguranja i  potvrdu o uplaćenoj članarini za sudjelovanje. Članarinu za sudjelovanje možete uplatiti u prostorijama Autokluba Rijeka, Dolac 11 ili na IBAN HR3024810001124000162 uz OIB kao poziv na broj. Iznos članarine je 150,00 kn za kategorije A, T i O odnosno 80,00 kn za kategoriju M.

Znamo da oni koji su svih ovih godina sudjelovali u reliju i istinski uživali žive za taj dan. Gledate godinama s one strane ograde i dvoumite se? Pridružite nam se kao natjecatelj, sudjelujte u najzabavnijem natjecanju, stvorite nezaboravne uspomene! Neki su prošle godine sudjelovali kroz naš fotonatječaj, a priliku za to imate i ove godine. Pridružite nam se!

Preuzmite PRAVILNIK MANIFESTACIJE 29. MAŠKARANI AUTORALLY PARIZ- BAKAR 

Za više informacija kontaktirajte nas na sport@ak-rijeka.hr ili telefon 051/212-442

Učesnike, kao i sve zaljubljenike u maškare i Maškarani autorally Pariz – Bakar, još jednom pozivamo da nam se pridruže i želimo svima sretnu, spretnu, a prije svega sigurnu vožnju!

Dopunjeno: preuzmite startnu listu

Niste pronašli što ste tražili?

Kontaktirajte Autoklub Rijeka za više informacija ili postavite upit.

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".