Ovog tjedna u Hrvatskoj se održava najstarija i najznačajnija autoutrka- utrka Europskog prvenstva u rallyu 40. CROATIA RALLY kojega je grad domaćin Poreč. Time će Hrvatska i grad Poreč biti centar, glavni grad na karti autosporta Europe.

Rally koji organizira HAKS (Hrvatski auto I karting savez) obuhvatit će četrnaest brzinskih ispita podijeljenih u dvije etape ukupne duljine 239,12  kilometara dok je cijeli itinerer rallya dugačak gotovo 653,93 kilometara.

Ukupno 98 posada je na listi prijava nadolazećeg Croatia Rally-a, 10.izdanja ovogodišnjeg FIA Europskog prvenstva u rally-u.
Vozači i suvozači predstavljaju 19 različitih nacionalnosti sa 3 kontinenata sa 69 prijava izvan države domaćina i 29 iz Hrvatske.

Automobili od 18 proizvođača će sudjelovati u vrhu natjecanja Croatia Rally-a sa vodećim  prvakom  Janom Kopecky iz ŠKODA MOTORSPORT tima na vrhu, a kojeg slijedi Belgijanac Pieter Tsjoen. Bitno je spomenuti prisustvo Južnoafrikanca Henk Lategan sa Škodom Fabia S2000 i dvojice australskih posada ,Adrian Coppin i Molly Taylor, oboje sa Citroenom DS3 R3 te također poznate  hrvatske vozače Juraj Šebalj sa Škodom Fabia S2000, Daniel Šašin sa novom Ford Fiesta R5.

Među 98 prijavljenih posada nalezi se i posada Autokluba Rijeka; Tomislav Šepić / Hrvoje Šepić u Peugeotu 306 GTI koji se natječju u konkurenciji Prvenstva Hrvatske klase 2.

– sve je spremno, i auto i mi, te u srijedu u ranim jutarnjim satima odlazimo put Poreča. Tijekom dana očekuje nas službeno popisivanje staze kada u dva prolaza koliko je službeno propisano pravilnikom. Moramo čim kvalitetnije popisati brzinske ispite što je preduvijet za dobar plasman a što je nama svakako cilj na ovom velikom natjecanju. U četvrtak ujutro u 8,10 sati očekuje nas tehniči pregled vozila te verifikacija dokumenata. Od 12h- 16h imat ćemo priliku probati auto na službenom treningu tzv. shakedown te nakon toga slijedi službeni ceremonijalni start rally-a u 17.01 te prvi brzinski ispit SBI Poreč u 18.01h. U petak u jutarnjim satima starta druga dionica rally. Ako sve bude po planu, u petak nakon 23 sata trebali bi ući u zatvoreno parkiralište tzv. parc ferme te završiti rally. Očekivanja su nam u prvom redu završiti ovako veliko i zahtjevno natjecanje a onda nakon toga želja je da ponovimo prošlogodišnji rezultat sa 39. Croatia rally-a pobjeda klase 2 za Prvenstvo Hrvatske.

Sve informacije o održavanju brzinskih ispita i kompletan program rally-a možete doznati na službenim stranicama rally-a http://www.rallycroatia.com/.

Pozivamo vas u Poreč na najznačajniju automobilističku manifestaciju u Hrvatskoj i tri dana uživanja u vožnjama najboljih vozača starog kontinenta i Hrvatske.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".