Protekla sezona za Autoklub Rijeka bila je jedna od najuspješnijih u zadnjih nekoliko godina, rezultatski i organizacijski. Sportaši su nastupali u pet disciplina hrvatskog autosporta; autoslalom, brdske utrke, rally, autocross i kronometar vožnje te su svi okončali sezonu među troje najuspješnijih u svojim kategorijama. Uz odlične rezultate sportaša, Autoklub Rijeka organizirao je četiri sportske manifestacije; 21. Maškarani rally Pariz-Bakar, 15. Riječki autoslalom na Preluci, Međunarodnu brdsku autoutrku Učka 2012. u suradnji s AK Opatija motorsport te utrku u ocjensko spretnosnim vožnjama OSV Rijeka 2012 u  suradnji s AK Zrinski. Kako smo već pisali, organizatorima brdske autoutrke »Učka 2012.«; AK Rijeka u suradnji s AK Opatija motosport iz Veprinca, uručena je nagrada za najbolje organiziranu brdsku autoutrku u 2012. godini.
Ujedno je naš sportaš Dejan Kopajtić primio vrijedno posebno priznanje za izniman uspjeh u autosportu – zlatni volan HAKS-a koje se dodjeljuje za osvojena tri naslova državnog prvaka.
U Vodicama, na svečanom proglašenju najuspješnijih u hrvatskom autosportu za 2012. godinu, sportaši Autokluba Rijeka preuzeli su nagrade za sportske rezultate. Svečanost se četvrti put za redom održala u Hotelu Olympia. Pogledajmo popis sportaša AK Rijeka koji su primili nagrade u Vodicama.

AUTOSLALOM

Dejan Kopajtić
1. mjesto klasa 8 – Prvak HAKS-a
3. mjesto grupa III – Prvenstvo Hrvatske
Ivan Pavlović
2. mjesto klasa 9 – Prvenstvo Hrvatske
Tomislav Šepić
3. mjesto klasa 8 sport- Prvenstvo Hrvatske
Hrvoje Šepić
2. mjesto klasa 8 – Prvenstvo Hrvatske
Ekipno je AK Rijeka zauzela drugo mjesto u konkurenciji 36 klubova u Prvenstvu Hrvatske.

Tomislav Šepić, Dejan Kopajtić, Hrvoje Šepić

BRDSKE AUTOTRKE

Igor Vičević
2. mjesto klase A7 – viceprvak HAKS-a
Dejan Kopajtić
3. mjesto klase H15 – Prvenstvo Hrvatske

KRONOMETAR VOŽNJE

Dejan Kopajtić
3. mjesto ukupnog poretka – Prvenstvo Hrvatske
Ljiljana Kamenar
2. mjesto klase 1- Vice prvak HAKS-a
2. mjesto – vozačice
2. mjesto – veterani

AUTOCROSS

Danijel Bezjak
1. mjesto divizije 1A – Državni prvak

RALLY

Tomislav Šepić (vozači) i Hrvoje Šepić (suvozač)
2. mjesto grupa 2 – viceprvaci države u Otvorenom muđunarodnom Prvenstvu Hrvatske

2. mjesto grupa 2 – viceprvaci države u  Prvenstvu Hrvatske

Tomislav i Hrvoje Šepić

 

Nova sezona je na pomolu, starta za nešto manje od 45 dana. Nadamo da će biti bolja. Ili barem jednako uspješna kao protekla.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".