Tek trećina prometa iz centra ide preko ceste D404

Savjet za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije na svojoj se sjednici pozabavio uspješnošću integracije nove ceste D404 u prometnu sliku Rijeke. Iskristalizirala su se dva zaključka. Jedan pozitivan, a drugi tek djelomično pozitivan.
Državna cesta D404 ostvarila je svoju funkciju u smislu povezivanja terminala Brajdica na mrežu brzih cesta i autocesta te je značajno pridonijela rasterećenu središta grada od teretnog prometa. Punu funkciju imat će nakon puštanja u promet novog carinskog terminal kada će kamioni direktno uključivati na D404, što će potpuno rasteretiti gradski promet od kamiona. To je pozitivniji zaključak.
Drugi zaključak je manje ružičast. U smislu lokalnog povezivanja državna cesta D-404 djelomično je ostvarila svoje ciljeve obzirom da su čvorovi na njoj tako planirani i izvedeni da velikoj većini vozača nije prihvatljiva. Rezultat toga jest da više od dvije trećine prometa iz centra grada i dalje skreće lijevo u Cindrićevu i dalje prema Trsatu, Vežici ili Kostreni, a manje od trećine prometa odlazi preko D404.
Obzirom na kratki period od otvaranja državne ceste D404 (svibanj 2011.) ne mogu se utvrditi trendovi u parametrima sigurnosti prometa, ali se može izraziti zadovoljstvo jer na D404 nije bilo poginulih i teže ozlijeđenih osoba.



Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".