Raskrižje na Vožišću bez zebre

Dva dana nakon što je na Viškovu pao snijeg, nogostupi nisu bili očišćeni pa su pješaci, među njima i djeca, bili prisiljeni koristiti kolnik. Roditelji osnovnoškolaca na Viškovu ističu da će snijeg nestati za nekoliko dana, no da će njihova i dalje biti prisiljena hodati kolnikom. Naime, dio prometnica oko osnovne škole uopće nema nogostupe. Krene li se od škole prema Vožišću, djeca moraju na frekventnu prometnicu. Od trgovačkog centra do Vožišća uopće nema nogostupa. Ukoliko izbjegnu taj koridor, moraju prolaziti mračnim putem oko školske dvorane. Nastave li dalje prema Srokima ili Kosima djeca opet moraju izaći na kolnik, sve dok ne zamaknu na sporedne cestice.
Zanimljivo je da jedno od najfrekventnijih raskrižja na Viškovu, na Vožišću kod restorana Mladenke, uopće nema pješački prijelaz. Dakle, djeca nemaju gdje prijeći prometnicu kojom non-stop prolaze automobili. Pješački prijelaz postavljen je tek kod autobusne stanice u pravcu Marčelja. No, ukoliko djeca žele prijeći od Mladenke prema autobusnoj stanici ili nastaviti prema kućama, nemaju gdje prijeći cestu. Jedan pješački prijelaz znatno bi olakšao prijelaz ceste školskoj djeci. Raskrižje bi vjerojatno vrlo lako prihvatilo i uređenje kružnog toka.
Godinama se ništa nije napravilo na tom raskrižju da bi se zaštitili pješaci. Treba li se nešto dogoditi da se nešto pokrene, pitaju se roditelji.Odgovori

Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".