Ovog vikenda i službeno je otvorena sezona automobilističkih natjecanja za 2013. godinu i to u dvije automobilističke disciipline. U petak 22.03. startao je “3. Rally Kumrovec” a u nedjelju na karting stazi u Taru nedaleko Poreča u organizaciji AK Skok racing utrka u kronometar vožnjama 8. Nagrada Tar-Vabriga na kojoj su nastupili i vozači Autokluba Rijeka, Ivan Pavlović te najstarija sudionica automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj Ljiljana Kamenar iza koje je 35 godina aktivnog bavljenja automobilizmom.

Natjecanje se bodovalo u tri kategorije; Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Auto i karting lige zapad  te Istarske Rivijere a voženo je na karting stazi dugačkoj 600 metara.

Pavlović za ovu sezonu priprema potpuno novi automobil Renault Clio Sport 2.0 grupe N koji je još u izradi te je na kronometru u Taru nastupio u istovjetnom vozilu sportskog kolege Sebastiana Čepara. I pokazalo se to kao pun pogodak, Pavlović je u obje vožnje u konkurenciji 70 natjecatelja pokazao najviše sprednosti i umijeća na inače skliskoj stazi koja je ovog puta bila natopljena kišom.

– staza je jako teška i skliska, potrebno je puno opreznosti i labava noga na gasu kaže Pavlović a sudeći  po prikazanome u takvim uvjetima upravo se on najbolje snašao. Na kraju kući je otišao s hrpom bodova te na ovaj način pokazao da se na njega treba ozbiljno računati ove sezone za naslov prvaka u najmlađoj automobilističkoj disciplini u Hrvatskoj. U Taru je ovojio:

1. mjesto ukupnog poretka Prvenstva Hrvatske

1. mjesto klase 5 sportskih automobila

1. mjesto ukupnog poretka Auto i karting lige Zapad

1. mjesto Istarske rivijere

Ljiljana Kamenar od milja zvana Nona nastupila je u klasi 1 seriskih automobila te osvojila 1. mjesto u konkurenciji vozačica.

Sezona je za vozače Autokluba Rijeka započela izvrsno te vjerujemo i nadamo se da će i ostali naši vozači uz kvalitetnu pripremu slijediti Pavlovića u ostvarivanju vrhunskih rezultata te nadmašiti više nogo uspješnu 2012.

REZULTATI:

1. Ivan Pavlović                AK Rijeka

2. Marin Čohar                 AK RI Autosport

3. Goran Crnković           AK RI Autosport

4. Dean Jurasić                 AK Istra Racing Team

5. Marin Nežić                  AK Buzet Autosport

6. Saša Černeka               AKK Petar Klepac

7. Zoran Vidmar               AK Petar Klepac

8. Sandi Jugovac              AK Istra Racing Team

9. Igor Kocijančić              AK Skok Racing

10. Dorijano Milanović AK Istra Racing TeamAutoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".