Autoslalom u Novom Marofu

Približava se kraj natjecateljske sezone u svim disciplinama hrvatskog autosporta. Voze se posljednje utrke sezone, a za neke vozače to su odlučujuće utrke u kojima se riješava prvenstvo i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Tako je bilo i proteklog vikenda.

U subotu 29. rujna na kartig stazi Rauš u Novom Marofu vožena je pretdposljednja utrka sezone u najmasovnijoj automobilističkoj disciplini – autoslalomu. Boje AK Rijeka branila je dobro poznata ekipa u sastavu Dejan Kopajtić, Hrvoje Šepić, Tomislav Šepić i Ivan Pavlović. U klasi 8., sportska vozila do 1.600 ccm pobjedu je odnio Kopajtić ispred Tomislava i Hrvoja Šepića. Ovom utrkom i dalje nije do kraja ništa riješeno već će o prvaku klase Dejan i Hrvoje odlučivati na posljednjoj utrci sezone. Računica je jasna – tko pobijedi na posljednjoj utrci biti će prvak.

U klasi 9., sportskih vozila do 2.000 ccm Ivan Pavlović nije uspio doći do pobjede, utrku je završio na 2. mjestu iza Mate Milkovića (AK Dubrava) te je i teoretski izgubio šansu osvajanja prvog mjesta na kraju sezone.

Ekipno, vozači AK Rijeka osvojili su 3. mjesto te se dodatno učvrstili na 2. mjestu poretka ekipa klubova prije zadnje utrke sezone.

Danijel Bezjak – 3 pobjede u 3 utrke!

Uvjerljivi Bezjak

Na autocross stazi u Rupi u organizaciji AK Svigo u nedjelju 30. rujna vožena je posljednja utrka sezone u uvijek atraktivnoj disciplini autocross. Kako niti u jednoj od raspisanih divizija nije blo odlučen prvak sve je upućivalo na izuzetno atraktivne i uzbudljive vožnje. I bilo je tako… Autoklub Rijeka predstavljao je Danijel Bezjak vozeći VW Golf I u Diviziji IA. Nakon dvije ovogodišnje pobjede i apsolutne dominacije Bezjak nije imao imperativ pobjede već mu je dostatno bilo završiti utrku za osvajanje titule prvaka države. Od početka dana vozeći treninge i dvije kvalifikacijske vožnje sve je upućivalo na to da je Bezjak pristupio taktici završavanja…. sve do finalne utrke dana. U finalnu utrku starta iz posljednejg startnog reda, ali izvrsnim startom i vrhunski pripremljenim Golfom već nakon prvog lijevog zavoja izbija na drugo mjesto poretka i odmah je bilo jasno da Bezjak, bez obzira što nema rezultatskog imperativa i što je samim startom u finalnoj utrci osvojio titulu prvaka države, želi i treću uzastopnu pobjedu sezone. Idućih pet krugova vodila se velika borba za svaki metar staze između Bezjaka, Svena Katića (AK Ozalj) i Siniše Filčića (AK Grobnik) s mnogo međusobnih kontakata. U petom krugu utrke Bezjak se odvaja od ostatka ekipe i do osmog kruga utrku mirno privodi kraju te potvrđuje apsolutnu ovosezonsku dominaciju – tri pobjede u tri utrke.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".