Preventivna akcija »Klikni i vidi« u organizaciji HAK-a i Autokluba Rijeka održala se u osnovnim školama Gornja Vežica, Eugena Kumičića i Srdoči. Akcija je namijenjena najmlađim sudionicima u cestovnom prometu, a njom se želi upozoriti da na ozljeđivanja i stradavanja djece u prometu treba biti posebno osjetljiv, bez obzira radi li se o obitelji ili društvu u cjelini. Učestalo upozoravanje i senzibilizacija vozača, roditelja, javnosti uopće može i mora dovesti do cjelokupne promjene stavova i ponašanja sudionika prometa. U akciji je sudjelovalo dvjestotinjak djece.
Ideja programa je »učenje kroz činjenje«. Problem malih pješaka, djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka, kao i za siguran smještaj u automobilima. Koncept programa »Klikni i vidi« je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja u prometu (u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu), prepoznavanju karakterističnih opasnosti, sigurnom prelasku ceste, rizicima prelaska ceste, prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila, propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo, sjedenju te korištenju sigurnosnih pojaseva u automobilu te o rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva.
Ciljna skupina za projekt su djeca u dobi od 6 do 7 godina. Sudjelovanje roditelja se postiže tako što djeca dobivaju bojanku – slikovnicu koja predstavlja žalbu djeteta upućenu roditeljima kako bi roditelji postali svjesni da je njihovo uzorno ponašanje prvi i neprikosnoveni primjer djeci i glavni doprinos sigurnosti na cestama.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".