U Dubrovniku je ovog vikenda (05./06.10.2013) vožena predposljednja utrka sezone na brdskim stazama “Memorijal Željko Đuratović” u organizaciji AK Dubrovnik racing. Na adresu organizatora pristigla je 81 prijava. Osim za Prvenstvo Hrvatske utrka je bodovana i za državna prvenstva Bosne i Hercegovine, Crne Gore ali i regionalno prvenstvo Juga.

Na startnoj listi našli su se svi pretendenti u lovu na naslove u raznim kategorijama grupa/klasa pojačani s vozačima državnog prvenstva Bosne i Hercegovine te Crne Gore što je jamčilo pravi brdski spektakl.

U  petak se put Dubrovnika zaputio i vozač AK Rijeka Dejan Kopajtić spreman za novi okršaj s glavnim rivalom na stazi ali i velikim prijateljem, riječaninom Marijom Jurišićem (AK Ri autosport). Njihove borbe na stazama za državno prvenstvo polako postaju legendarne. Ove godine obojica voze u sekunde ista vremena i bilo kakve prognoze o pobjedniku prije same utrke su krajnje neizvjesne i nezahvalne. U zbiru bodova ovogodišnje sezone Kopajtić se put Dubrovnika zaputio s minimalnih 5 bodova prednosti ispred Jurišića i pobjeda na predposljednjoj utrci značila je mali korak ka približavanju osvajanja prvenstva.

Dejan Kopajtić – Autoklub Rijeka

Već je na prvom službenom treningu u subotu Dejan najavio izvrsne vožnje postavivši 1. vrijeme klase H15 i izvrsno 7. mjesto ukupnog poretka. Drugi službeni trening pripao je Mariju Jurišiću s 0,145 sec prednosti ispred Dejana što je bila najava izvrsnih vožnji i velike borbe na nedjeljnoj utrci.

U nedjelju je slijedilo ono pravo – dvije bodovne utrke koje Dejana ili Maria mogu približiti osvajanju ovogodišnjeg prvenstava klase H15 (do 1600 ccm).

U prvoj bodovnoj utrci Kopajtić radi veliko iznenađenje za sve gledatelje ali pomalo i za sebe samoga te s vremenom 1:54:523 postavlja 5. mjesto!!! generalnog poretka te ujedno 1.647 sec bolje vrijeme od Maria te ujedno ostavivši i mnogo jače automobile iz sebe. Povratkom u box ustanovljuje kvar na automobilu (puknuće alternatora), brzo sanira kvar te spreman dočekuje drugu utrku.

U drugoj utrci vozi gotovo identično vrijeme 1:54:574, ponovno postavlja prvo vrijeme te zasluženo osvaja klasu H15. Drugoplasirani je Mario Jurišić-Citroen AX (AK Ri autosport) te trećeplasirani domaći vozač Mato Milković-Yugo 1.6 (AK Dubrovnik racing).

 

Mario Jurišić Citoen AX

 

Nakon Dubrovačke utrke bodovno stanje klase H15 izgleda ovako:

1. Dejan Kopajtić       Autoklub Rijeka              110

2. Mario Jurišić         AK Ri autosport               100

3. Mato Milković       AK Dubrovnik racing      91,5

Mario Jurišić, Dejan Kopajtić, Mato Milković

Ukupni pobjednik međunarodne brdske autoutrke je mađar s hrvatskom licencom Istvan Kavecz (AK Dubrovnik racing) BMW E90 ispred Damira Mašića (AK zagreb Racing Team) u Mitsubishi EVO IX te Maro Slade (AK Dubrovnik Racing) u Mitsubishi EVO X.

Iduća i ujedno poslijednja utrka državnog prvenstva na rasporedu je 19. i 20.10.2013. u Omišu nakon koje će biti poznati pobjenici ovogodišnjeg prvenstva.

 Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".