Druga utrka sezone na brdskim stazama vožena je ovog vikenda (16.-18.05.) na stazi Malačka u zaleđu Kaštela, 17. Nagrada Malačke-Sv. Dujam 2014. u organizaciji Splitskog autokluba. Utrka je to koja se osim za Prvenstvo Hrvatske bodovala i za Prvenstvo Centralnoeuropske zone (CEZ), Prvenstvo Hrvatske povijesnih automobila, Regionalno Prvenstvo Hrvatske- Regija Jug a ukupno je prijavljeno 83 natjecatelja.

Ukupni pobjednik je Jovan Aćimić (CG) u prototipu Osela Pa20s ispred drugoplasiranog  sunarodnjaka Miloša Asanovića također u prototipu Radical 2.8 i riječanina Dina Butorca u Formuli Renault 2.0.

Kod turističkih automobila u ukupnom poretku nastavljena je dominacija Siniše Krainca u Ford Escort RS Cosworth-u, vozača Autokluba Rijeka, koji je već na prvom treningu postavio letvicu vrlo visoko, vozeći prosječnom brzinom od 105 km/h ostavivši drugoplasiranog Perekovića za 4,5 sec. U obje nedjeljne utrke Krainc je uvjerljivo slavio i tako već nakon dvije ovogodišnje utrke stekao zavidnu prednost u ukupnom poretku te klasi E23.

Igor Vičević i Dejan Kopajtić na službenim su  treninzima zauzeli 2. mjesto unutar svojih klasa. U prvoj nedjeljnoj utrci Vičević je postigao najbolje vrijeme klase a isto potvrdio i u drugoj bodovnoj vožnji te zasluženo slavio u klasi A7 ispred Mustapića i Makelje. Sva trojica nastupila su u automobilima Honda Civic 1,6 VTti.

Velika želja nažalost ovog je puta koštala Kopajtića. Nakon subotnjih treninga nalazio se na odličnom 2. mjestu iza još jednog riječanina Maria Jurišića. Odlučan u namjeri da na prvoj nedjeljnoj utrci beskompromisnom vožnjom dostigne Jurišića nažalost koštala ga je izlijetanja. Srećom bez posljedica za njega već samo za njegov trofejni Yugo 1.6

Kopajtićevo izljetanje osim štete na automobilu i gubtak dragocijenih bodova na kontu rezultiralo je nešto slabijim ekipnim plasmanom. No automobilistička sezona je tek na početku te vjerujemo da će biti vremena za popravak rezultata.

Za kraj donosimo vam snimku pobjedničke vožnje Siniše Krainca s prošle utrke u Skradinu na kojoj je ujedno postavio i novi rekord staze.

Siniša Krainc, Skradin 2014.

Slijedeća utrka za Prvenstvo Hrvatske na rasporedu je od 21.-22.06.2014. Gorijanci (SLO).

 Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".