U Portugalu su kolone smanjene za 50 posto

Uz svo zlo koje nosi gospodarska kriza, nađe se i pokoji plus za “neželjenu gošću”. Kriza je utjecala na smanjenje prometnih gužvi u državama koje je najžešće pogodila gospodarska kriza. Možda ovih dana, kada su prometnice zagušene automobilima, to i ne primjećujemo, no statistika Eurostata koja je prošarala Europu je neumoljiva.
Prometne gužve u protekle dvije godine su se prorijedile u državama koje je kriza najžešće napala. U Portugalu se se prometne gužve prepolovile. U Irskoj je kriza pojela četvrtinu prometnih gužvi. Za 15 posto smanjene su kolone u Španjolskoj, a za 12 posto u Italiji. No, kriza nije poštedjela niti države koje puno bolje stoje. Tako su u Njemačkoj kolone smanjene za osam posto, u Nizozemskoj za sedam posto, a u Belgiji za tri posto.
Inače, s najvećim prometnim gužvama muče se Belgijanci. U godinu dana u kolonama izgube 55 sati. Slijede ih susjedi Nizozemci s 50 sati u kolonama, što i nije čudo kad se zna da na teritoriju dvostruko manjem od Hrvatske živi tri i pol puta više stanovnika. Treće mjesto dijele Francuzi i Nijemci s 36 “izgubkjenih” sati. Najmanje se u kolonama čeka u Luksemburgu, Mađarskoj i Irskoj.
Od 25 europskih gradova u 13 država, najzagušeniji je Milano. Slijede Bruxelles i zanimljivo, belgijski Antwerpen. Četvrto mjesto po dužini prometnih kolona drži Pariz. Prema nizozemskoj kompaniji TomTom, proizvođaču navigacijskih sustava za automobile, najzagušeniji je Bruxelles, slijede Varšava i London. Među deset prometno najzagušenijih gradova su tri grada iz Velike Britanije, uz London se s gužvama muče Manchester i Edinburgh.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".