Smanjen je broj prometnih nesreća

Na cestama Policijske uprave primorsko-goranske tijekom listopada zabilježeno je 279 prometnih nesreća, što je manje za tri posto u odnosu na listopad 2011. godine. Smrtno su stradale tri osobe, po jedna na području Crikvenice, Krka i Raba. Od ukupnog broja prometnih nesreća, 77 nesreća ili 28 posto je sa stradalim osobama, što je na razini prošlogodišnjeg listopada. Ozlijeđeno je 97 osoba, 22 teško, 75 lakše. Na području Rijeke 13 je sudionika u prometu teže ozlijeđeno, na Krku šestero, a u Crikvenici, Delnicama i  Opatija po jedna je osoba iz prometnih nesreća izašla s teškim ozljedama.

Alkohol je kumovao u 36 prometnih nesreća ili u 7,4 posto od ukupnog broja nesreća. U odnosu na isti period prošle godine broj nesreća s alkoholom u pozadini pao je za 1,5 posto.

Zbog pogrešaka vozača uzrokovano je 88 posto nesreća. Najčešći uzroci nesreća su vožnja nepropisnom brzinom i brzinom neprimjerenom uvjetima (27 posto), nepropisna vožnja unazad (13 posto), vožnja na nedostatnoj udaljenosti (12 posto), nepoštivanje prednosti (9 posto), nepropisno pretjecanje i obilaženje (3 posto)… Zbog pogrešaka pješaka uzrokovano je tek dva posto prometnih nesreća. Prema vrstama prometnih nesreća najviše je bilo bočnih sudara (38).

Zanimljivo, najviše nesreća zabilježeno je srijedom. U danu je »najkritičniji« period od 16 do 20 sati kada se dogodilo 27 posto svih nesreća.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".