Problematičan je odvojak prema Toweru iz tunela

»Ocjena uspješnosti integracije nove ceste D404 u prometnu sliku Grada Rijeke« osvrnula se i na priključke na trgovački centar Tower na Pećinama do kojeg vodi cesta D404. Izlazak iz tunela kroz objekt trgovačkog centra ocijenjen je kao nesiguran. »Vozila koja dolaze iz tunela, prema postavljenoj prometnoj signalizaciji imaju prednost prolaska. Međutim, situacija na raskrižju je takva da vozači koja dolaze obodnom prometnicom oko trgovačkog centra imaju osjećaj da su upravo oni na cesti s prednošću prolaska, obzirom da je tunelski izlaz izveden kao izlazak iz garaže trgovačkog centra na glavnu prometnicu. Istovremeno, vozači koji izlaze iz tunelskog priključka imaju dojam da se, unatoč postavljenoj prometnoj signalizaciji, nalaze na sporednoj cesti«, stoji u analizi predstavljenoj na sjednici Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.
Zamjera se i na neadekvatnom kružnom raskrižju na izlazu iz trgovačkog centra. Naima, privoz iz trgovačkog centra izveden je sa dva traka koja se ulijevaju u jednotračno kružno raskrižje, što je sa prometno-sigurnosnog stanovišta potpuno neprihvatljivo rješenje. U ovako apsurdnoj situaciji teško je i utvrditi koji vozač ima prvenstvo ulaska u raskrižje, pa vozači stoje jedan pored drugoga dok se ne dogovore koji će prvi ući u kružni trak, iako je kružni trak slobodan, stoji u analizi.
Ovakvo prometno rješenje kružnog raskrižja zasigurno je raritet u širim razmjerima, naravno u negativnom kontekstu. Ovakvu situaciju potrebno je čim prije ukloniti, a rješenje se može provesti vrlo jednostavno, vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, da se dva traka prije raskrižja svedu u jedan i tako uvedu u raskrižje. Na taj način povećat će se sigurnost i protočnost na privozu, obzirom da vozači neće gubiti vrijeme u »dogovaranju« tko ima prednost.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".