Najave lošeg vremena nisu prestrašile „puknute oktance“ te je u subotu 02.02.2013. uspješno održano 22. izdanje najluđe autoutrke na svijetu Maškaranog auto rallya Pariz – Bakar, najstarije prateće manifestacije Riječkog karnevala, koji je nastao 1990. godine kao parodija na svijetski poznati Rally Pariz-Dakar i od tada se neprekidno održava.

Namršteni oblaci pratili su rally od početka do kraja, ali ni kap kiše nije pala na ovo dobro raspoloženo motorizirano društvo. Organizatori iz Autokluba Rijeka iznimno su zadovoljni odličnim spojem naklonjenog vremena i velikog  odaziva sudionika, a dobro poznatom rutom Pariz (Krimeja) – Korzo – Kostrena – Bakar prošlo je 43 raznih oblika motoriziranih kreacija i oko 200 njihovih maškaranih vozača i suvozača. Ove su godine, zbog najavljenog kišnog vremena, jedino izostali motoristi.

Sam rally startao je s Krimeje, dijela grada na Riječini kojeg Riječani od milja nazivaju Pariz. Nakon što su prisutne pozdravili aktualni riječki gradonačelnik Meštar Toni, riječki gradonačelnik u opoziciji Vojko Obersnel te tajnik Autokluba Rijeka Mile Perić meštrica Jelena mahnula je startnom zastavicom i luda maškarana kolona automobila mogla je krenuti.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uqjZOTx3hs8

Nakon starta s Krimeje i revijalnog pokazivanja okupljenima na Korzu, maškarani oktanci su krenuli na ozbiljniji dio rallyja u Kostrenu i Grad Bakrar gdje su potom voženi ispiti spretnosti. Vozila su bila podijeljena u nekoliko kategorija – automobili, povijesna vozila-oldtimeri (proizvedeni do 1981. godine), motocikli, te terenci, laka dostavna i gospodarska vozila zajedno, a automobili dalje u klase prema dužini vozila (klasa A1 do 3.5m, A2 do 4m i A3 preko 4m).

Na kraju rally-a za sve sudionike organiziran je domjenak te dodijeljeni pahari u sportskom dijelu.

Najkreativnijim i najmaštovitijim maskama dodijeljene su plakete kao priznanje za svoj trud.

Nagrade su dodijeljene sljedećim maškaranim majstorima za volanom:

 

Ukupni poredak licenciranih vozača (sportaši)

1. mjesto: Ljiljana Kamenar – Rijeka koja teče

2. mjesto: Sanjin Trope – Concanera Nostra

3. mjesto: –

Nelicencirani vozači po klasama

A1 klasa

1. mjesto: Kristijan Fićor – Studio 54

2. mjesto: Nikola Dorić – Boje

3. mjesto: Roni Kundić Filčić – Halubajski renžeri

A2 klasa

1. mjesto: Matko Karninčić – LNG

2. mjesto: Dean Žeželić – Luda grobnička noć

3. mjesto: Elena Golojka – Špacakamini

A3 klasa

1. mjesto: Igor Gržinić – Klauni

2. mjesto: Ernest Marulić – Safety Car

3. mjesto: Dean Šćulac – Draški oganj

Oldtimeri

1. mjesto: Igor Golojka – Lud, zbunjen, normalan

2. mjesto: Raul Gregorović – Parada iz Rupe

3. mjesto: Bruno Čaval – Leteći snjegović

Najbolje vozačice

1. mjesto: Elena Golojka – Špacakamini

2. mjesto: Irena Rupčić – Grinpis

3. mjesto: Ljiljana Kamenar – Rijeka koja teče

Terenci, laka dostavna i gospodarska vozila

1. mjesto: Marko Vojvodić – Pirati s Markovog trga

2. mjesto: Radovan Kasap – Stari ribari

3. mjesto: Thomas Kovačević – Disneyeva kumpanija

Posebne kategorije

Najoriginalnije maskirana osoba: Ljiljana Kamenar – Rijeka koja teče

Najoriginalnije maskirana grupa: Škrljevo express

Najoriginalnije maskirano vozilo: Concanera Nostra (Čabar)

Najatrakcija rallyja: Al Capone

Najudaljeniji sudionik: Morčići gredu po baškote – Irena Sladić iz Betine (Murter)

Najneodoljivija grupa: Riječke patke

Kao uspomenu na sudjelovanje u Maškaranom rallyju Pariz – Bakar svaki je sudionik dobio medalju, a dodijeljen je i Prijelazni pehar za najuspješniju karnevalsku grupu koja će se pojaviti i na Međunarodnoj karnevalskoj povorci, a osvojila ga je grupa Ni v’rit ni mimo.

Autoklub Rijeka je u večernjim satima za svoje prijatelje, članove, poslovne partnere te predstavnike maškaranih grupa organizirao trinaesti po redu maškarani Oktanski bal koji je priređen  u dvorani Hotela Neboder. Oktanski bal održava se kao prateća manifestacija Maškaranog autorally-a Pariz-Bakar. Sve je službeno počelo u 21 sat a bal su tradicionalno otvorili Meštar Riječkog karnevala Toni i ovogodišnja kraljica Vedrana Dujmić kojim su se zatim na plesnom podiju pridružili Tajnik Autokluba Rijeka Mile Perić sa suprugom te Meštrica Maškaranog autorally-a Jelena Keser s partnerom.

Kad je službeno i započeo maškarani Oktanski bal moglo se uživati u prelijepim maskama od likova iz trenutno popularnog Sulejmana i Hurem, Gusara, mafijaša iz Al Caponea, dama u pekrasnim krinolinama i njihove gospode, lijepih Španjolki, Mušketira….

Za dobar štimung i zabavu na plesnom podiju koji je potrajao do ranih jutarnjih sati pobrinuli su se popularni Band L`amur.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".