Maškarani autorally Pariz-Bakar

Maškarani autorally Pariz-Bakar

Autoklub Rijeka tradicionalno, već 25 godina, priprema najluđi, najotkačeniji i najpopularniji reli na svijetu, autorally Pariz-Bakar. Reli je uz maškarani maraton Radio Rijeke najstarija kontinuirana prateća manifestacija Riječkog karnevala. Iz ljubavi prema automobilima i maškarama, te oslanjajući se na tradiciju, sportaši Autokluba Rijeka pokrenuli su autorally Pariz-Bakar, koji je prerastao u brend i sastavni dio Riječkog karnevala, važan kotačić, bez kojeg najveći hrvatski karneval ne bi bio to što je.

Maškarani Autorally
Maškarani Autorally

Autorally Pariz-Bakar svoju startnu zastavicu podigao je 25. veljače 1990. godine, kao parodija na poznati Pariz-Dakar, na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović. Maškarani rally Pariz – Bakar starta na Krimeji i vozi se preko Korza do Kostrene i Bakra prema posebnom pravilniku, oslanjajući se na sportska pravila HAKS-a. Sastoji se od vožnje po zadanom itinereru i posebnih ispita spretnosti. Dužina rallya je 37,8 km, vrijeme vožnje je 120 minuta, sa prosjekom brzine 20,63 km/h. Posebnost relija je što svi sudionici, kao i njihova vozila moraju biti maškarani. Prateća manifestacija relija je Oktanski bal na kojem se okupljaju prijatelji Autokluba i maškaranog ludila.

Posljednje objave

Niste pronašli što ste tražili?

Za eventualna pitanja kontaktirajte stručnog suradnika za autosport

Učlanite sebe ili cijelu svoju obitelj u Autoklub Rijeka.

Dragi članovi i prijatelji, drage maškare

Početkom nove godine započinje doba najzabavnijeg i najluđeg razdoblja u godini, doba maškara, mesopusta, dolazi nam peto godišnje doba.

Autoklub Rijeka tradicionalno za vas priprema najluđi, najotkačeniji i najpopularniji Maškarani autorally Pariz-Bakar, koji će ove godine doživjeti svoje 25. izdanje što ga svrstava u najstariju prateću manifestaciju Riječkog karnevala u kontinuitetu.

Zbog ljubavi prema automobilima i maškarama te oslanjajući se na tradiciju od 1990. godine sportaši Autokluba Rijeka organiziraju Maškarani autorally Pariz Bakar koji je do danas prerastao u svojevrsni brand i sastavni dio Riječkog karnevala, važan kotačić bez kojega Riječki karneval ne bi bio isti. Maškarani autorally Pariz-Bakar nastao je kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović.

Ovogodišnji 25. Maškarani rally Pariz – Bakar održava se u subotu, 23. siječnja 2016. godine sa startom u 10.05 sati na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja). Suorganizatori rally-a su: Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, KU Špažićari i Bakarske maškare.

Ovogodišnje izdanje izmijenjeno je u odnosu na prijašnje godine. Naime u godini u kojoj Autoklub Rijeka slavi 70. godina postojanja i 25. godina održavanja Maškaranog autorally-a Pariz – Bakar izmijenjen je i itinerer istog. Maškarani autorally kroz povijest mijenjao je svoju rutu prolaska. Tako ove godine oživjeti ćemo nekadašnju rutu i ponovno proći mjesta riječkog prstena od Orehovice, Svilnog, Čavli, Cernika, Mavrinci, Kukuljanova, Škrljeva, Kostrene do Grada Bakra.

Rally se vozi prema Posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatski auto karting saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu – itinereru i posebnih ispita spretnosti- vožnjom među čunjevima na poligonu.
Dužina ovogodišnjeg jubilarnog rally-a je 37.480 km, vrijeme vožnje je 120 minuta sa prosjekom 20,60 km/h.

Maškare u svima bude veselje i zaigranost stoga probudite kreativnost, postanite što želite i dođite na jubilarni 25. Maškarani autorally Pariz Bakar.

Želimo vam sigurnost u cestovnom prometu,

Vaš
AUTOKLUB RIJEKA

 

 

Ovdje možete preuzeti Pravilnik i prijavni list.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".