Povodom izlaska 50. broja Žmigavca predsjednik Izdavačkog savjeta prof. dr. Hrvoje Baričević u svom se uvodniku osvrnuo na  jubilej časopisa pojasnivši misiju Žmigavca.

“Časopis Žmigavac zajednički je projekt Autokluba Rijeka i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije. Počeo je izlaziti 2004.g. kao dvomjesečni prilog u Novom listu, te se može smatrati jedinstvenom edicijom takve vrste u Republici Hrvatskoj. Svojim nazivom (iako je ispravan zakonski pojam “pokazivač smjera”, op.p.) simbolizira povećanu pozornost na određenu radnju u prometu, što se pokazalo kao dobar izbor, jer je taj izričaj uobičajen u komunikaciji između sudionika u prometu. Stručni članci iz ove već etablirane tiskovine primarno imaju za cilj iznošenje korisnih informacija o sigurnosti prometa i prometnoj kulturi na afirmativan i popularan način. Ova edicija je stoga pravo mjesto za iznošenje širokih spoznaja o svim segmentima prometne sigurnosti od strane priznatih stručnjaka, kao i svih sudionika u prometu. Njihova znanja i iskustva čitateljstvu mogu odaslati važne poruke i savjete o preživljavanju na našim cestama.

Svi pozvani na suradnju

Osim toga, u Žmigavcu se iznose i novosti iz auto industrije, poglavito iz područja koja su fokusirana na kulturu i sigurnost prometa, primjerice povećavanje razine aktivne i pasivne sigurnosti. Pri tome se nastoje eliminirati naznake senzacionalizma, konzumenizma i reklamni slogani pojedinih zvučnih imena iz auto-industrije, kao i drugih proizvođačkih subjekata koji čine široku lepezu resursa prometne sigurnosti. Njegov Izdavački savjet kroz odabir i način obrade pojedinih tema stalno pokušava iznaći ravnotežu između ekspertnog i popularnog načina predstavljanja statističkih analiza, događaja, vizija, savjeta i svega drugoga što je crno obojeno u o cestovnom prometu. Pojednostavljeno rečeno, u okviru njegovog medijskog djelovanja svoje mjesto u autorskom radu imaju tehnolozi prometa, inženjeri, projektanti, psiholozi, liječnici, pravnici, pedagozi i svi drugi stručnjaci koji na interdisciplinaran načina prilaze analizi uzročno-posljedičnih sveza u prometnim nesrećama i nezgodama. Međutim i obični građani, vozači amateri, pa i djeca koja tek ulaze u svijet prometa nisu zanemareni u izdavačkoj koncepciji. Ovakav modalitet rada u domeni preventive može ostvariti visoke standarde samo uz interaktivnu komunikaciju sa širokom čitateljskom publikom, stoga se pozivaju svi zainteresirani na suradnju u njegovom izdavanju.”

 Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".