Protekli tjedan bio je posvećen djeci koja predstavljaju jednu od najugroženijih skupina u prometu kroz akciju #SaveKidsLives – “Čuvajmo Dječje živote”.

Stradanja djece na globalnoj razini poprimila su zastrašujuću razinu pa je pokrenuta kampanja kojom se pozivaju građani da svojim potpisom podrže Dječju deklaraciju kojom djeca traže od odraslih da ih podrže i poduzmu odlučne mjere za njihovu zaštitu.

Potpisivanje deklaracije #SaveKidsLives

Autoklub Rijeka je tim povodom u suradnji s HAK-om u petak na Korzu na Jadranskom trgu organizirao promociju svog programa za unapređenje sigurnosti cestovnom prometa i prikupljanje potpisa podrške Dječjoj deklaraciji #SaveKids Lives.

Osim na Jadranskom trgu potpisi su se prikupljali i na drugoj lokaciji na Korzu kod Bazarigovog prolaza.

Članovi Autokluba Rijeka, Igor Vičević, Dejan Kopajtić, Siniša Krainc, Ivan Pavlović, Marko Ćoza, Tomislav Šepić prezentirali su svoja natjecateljska vozila Honda Civic, Zastava Yugo, Ford Escort RS Coshworth, Renault Clio RS i Citroen C2R2 Max te ujedno dali podršku Trećem globalnom tjednu cestovne sigurnosti.

Natjecateljska vozila sportaša

U Ri info na Korzu tom je prilikom organizirana konferencija za medije na kojoj je bilo riječi o planovima i aktivnostima kluba vezanim za sport, nadolazećoj automobilističkoj sezoni koja ja je otpočela utrkom na Sljemenu a nakon koje vozači AK Rijeka zauzimaju 1. mjesto u konkurenciji ekipa klubova.

Potpisivanje deklaracije #SaveKidsLives – Bazarigov prolaz

Nazočnima se obratio i g. Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba te rekao kako je UN razdoblje od 2011. do 2020. proglasio “Desetljećem sigurnosti u cestovnom prometu”. Ovogodišnji Treći tjedan sigurnosti u cestovnom prometu, od 4. do 10. svibnja, posvećen je smanjenju stradanja djece u prometu kroz akciju “Spasimo dječje živote” koju Hrvatski autoklub podržava i kojoj se pridružuje. Ujedinjeni narodi, odnosno Svjetska zdravstvena organizacija dijagnosticiraju cestovni promet osmim uzrokom smrtnosti u svijetu, a prvim krivcem smrtnosti mladih do 25 godina radi čega je UN pokrenuo ovu akciju kako bi se postrožili zakoni i smanjila stradanja djece u prometu.

Prikupljanje potpisa za akciju #SaveKidsLives i dalje traje.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".