Obnovit će se dionica duga 12,5 kilometara

Počela je rekonstrukcija 12,5 kilometara duge dionice Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Kozica. Radi se o najzapuštenijem dijelu Jadranske magistrale od Rijeke do Duborvnika. Dionica bi se trebala obnoviti do sredine studenog. Investitor su Hrvatske ceste koje su sredstva namakle putem Betterment programa, a posao vrijedan 60 milijuna kuna s PDV-om je povjeren »Strabagu« i GP »Krku«. 
Pohabani i krpani asfalt će se potpuno ukloniti. Zamijenit će ga asfalt debljine deset centimetara koji se odnedavno postavlja na prometnice. Radi se o polimerom modificiranom bitumenu koji je trajniji, otporniji na proklizavanje, elastičniji i lakše podnosi veća opterećenja, ističu u riječkoj ispostavi Hrvatskih cesta. Uredit će se sedam spojeva s Jadranskom magistralom koji zbog nepreglednosti prijete sigurnosti prometa. Grabrova, Povile – Dugno, Žrnovnica, Kalanji – Klenovica, groblje Klenovica, Krmpotska Luka i Smokvica. Cesta će ostati u postojećim gabaritima, no zavoji će se prilagoditi današnjim brzinama. Uredit će se i pokosi te obložiti zaštitnom mrežom kako bi se neutralizirali česti odroni na magistralu. Na obnovljenu magistralu će se postaviti jače i izdržljivije odbojne ograde koje mogu odoljeti većim brzinama.
Promet će za trajanja radova na pojedinim dionicama teći naizmjenično. Radit će se i tijekom ljeta, no strojevi će se zaustavljati za vikend, točnije u petak u podne, najavljuju u »Strabagu«.Autoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.
U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".
U suprotnom kliknite "Prihvaćam".