Prošlog su vikenda, na samom jugu Hrvatske u Dubrovniku, vožene utrke za prvenstvo Hrvatske u autoslaomu i kronometru. Nakon prve utrke i pobjede u Poreču, Ivan Pavlović zaputio se put Dubrovnika s istim ciljem- pobjeda. Utrka na jugu Hrvatske ujedno je bila i prva premijerna utrka u novom automobilu, naime Pavlović je svog dosadašnjeg Clia zamijenio Cliom druge generacije, vrhunskim automobilom Grupe N koji je proteklih godina osvajao utrke i naslove prvaka za čijim je upravljačem sjedio Dino Butorac. Od ove sezone je u vlasništvu Ivana Pavlovića.

Clio je završen i izašao iz garaže upravo dan prije utrke u subotu, nakrcan na prikolicu i pravac Dubrovnik te nije bilo prilike ozbiljnije isprobati novi auto ali sudeći po prikazanom auto se pokazao vrhunskim kao što je to bio i do sada.

Pavlović je od prvog treninga pa kroz sve tri bodovne vožnje držao prvo mjesto ukupnog poretka i klase 5 ne dovodeći u pitanje nedoumicu o pobjedniku te nakraju zasuženo slavio. Ovom pobjedom Pavlović se prometnuo u prvog kandidata za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva. Sigurno da mu konkurenti Marin Nežić (AK Buzet autosport) i Zoran Vidmar (AK Petar Klepac) neće to olako dopustiti bez borbe. Naime, do kraja sezone preostale su još tri utrke (Požega, Rijeka i Poreč) na kojima će se riješavati prvenstvo koje zasad predvodi Pavlović.

POREDAK PRVENSTVA HRVATSKE NAKON DVIJE UTRKE

1. Ivan Pavlović, Autoklub Rijeka           40 bodova

2. Marin Nežić, AK Buzet autosport       23 bodova

3. Zoran Vidmar, AK Petar Klepac        16 bodovaAutoklub Rijeka prati posjećenost svojih stranica

Web stranica Autokluba Rijeka prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica te pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

U koliko ne želite da se prikupljeni podaci šalju na obradu odaberite "Ne prihvaćam".

U suprotnom kliknite "Prihvaćam".